Ambasada Rusiei la București a distribuit pe Facebook oștire a Sputnik.md acuzând faptul că niciun demnitar român nu a venit la recepția de Ziua Victoriei, organizată miercuri de reprezentanța diplomatică, și este lăudat ambasadorul SUA, Hans Klemm, care a participat la eveniment.

Articol SputnikFoto: Sputnik

”Incredibilă și de neînțeles atitudinea demnitarilor români față de evenimentele organizate de Ambasada Federației Ruse la București! Mai exact, politicienii români cu funcții de prim rang nu participă la asemenea evenimente, mai ales începând cu 2014, de când SUA și statele UE au decis, fără probe, că Rusia e vinovată pentru revolta din Donbas și pentru decizia exprimată prin referendum de locuitorii Crimeei de a reveni la patria mamă”, scrie Sputnik.md.

Potrivit autorului articolului, Dumitru Dragomir, deși Rusia nu a adus vreun afront României, autoritățile de la București ”au decis să adopte o atitudine nepotrivită diplomatic, dar și păguboasă din multe puncte de vedere.”

”Aceeași atitudine a fost remarcată și aseară, când la Ambasada Rusiei a fost organizată recepția în onoarea zilei de 9 mai 1945, Ziua Victoriei împotriva Fascismului — sau, cum spun rușii, Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Dar doi diplomați de prim rang au dat o adevărată lecție de comportament — gazda, Excelența Sa Valeri Kuzmin, și un oaspete de seamă, Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite”, se spune în articolul Sputnik.