Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe unde s-au prezentat obiectivele celei de-a doua etape a Master-planului de apă şi canalizare judeţean, că este "foarte nervos" pe cei de la Comisia Europeană, pe care nu îi consideră parteneri oneşti, transmite Agerpres.

Radu MoldovanFoto: Agerpres

"Sunt foarte nervos pe cei de la Comisia Europeană, care una ne spun şi alta fac, din păcate, şi eu fac parte din categoria celor care nu ştiu să tacă. Asta e viaţa, îmi asum toate lucrurile, dar nu poţi să ieşi să ne spui frumos la televizor cât eşti de frumos şi cât de interesat eşti de România şi, de fapt, când trebuie să dai nişte drepturi României, cauţi 7.000 de motive ca să nu le mai dai", a spus Moldovan.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud a dat ca exemplu discuţiile din ultimii patru ani purtate pe marginea proiectului de protejare a principalei resurse de apă a judeţului, şi anume lacul de acumulare de la Colibiţa, unde Comisia Europeană ar fi refuzat finanţarea pe motiv că nu este întrunit numărul minim de 2.000 de locuitori echivalenţi, având în vedere că multe dintre imobilele din zonă sunt construite în scop turistic şi sunt locuite doar temporar.

Radu Moldovan consideră că cei de la Comisia Europeană "nu sunt parteneri oneşti" şi speră ca preşedintele României să fie mai vocal în ce priveşte drepturile de care ar trebui să se bucure românii în cadrul Uniunii Europene.

"Nu sunt, din păcate, parteneri oneşti şi nu am nicio rezervă să o spun. Nu sunt. Una spun, alta fac în mod concret. Dar, sigur, eu încă trăiesc cu speranţa că România va avea vreun preşedinte vreodată care să poată să se ridice în picioare şi să ceară drepturile în mod concret celor cu care suntem în parteneriat. Încă mai sper. Sper să se şi întâmple şi, atunci când se desfăşoară un Consiliu European, unde şefii de state şi de guverne iau decizii, al nostru să mai măcăne şi el câte ceva pe acolo şi să spună că, dacă avem un parteneriat, să fie respectat, şi ţăranul român să fie tratat ca ţăranul francez sau spaniol sau german, nu ca unul de mâna a patra", a afirmat Moldovan.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud a adăugat că ar fi dispus să apeleze la instanţele europene în legătură cu condiţiile impuse pentru accesarea finanţărilor europene.