”8,3 km - 43,2 min - gata de motivarea opiniei separate - nu cred că există în RO judecător care să mențînă decizia majoritară de sancționare de astăzi in speță cu "penali" - și prin opinia minoritară vom pune la dispoziția jidecatorului toate motivele de fapt și de drept să coreteze decizia de astăzi. #cncdindependent”, scrie Asztalos Csaba pe contul său de Facebook.

Asztalos CsabaFoto: Facebook/Asztalos Csaba

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a decis cu 5 voturi la 4 că liderul de la Cotroceni a folosit discriminatoriu termenul “penali”.

Concret, Consiliul a decis că președintele a discriminat atunci când a făcut următoarea declarație: "Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA". “Eu am votat împotrivă; declarația e larg în limita libertății de exprimare”, a precizat Asztalos.

Președintele Klaus Iohannis califică drept „decizie politică” amenda de 2.000 de lei stabilită de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a decis cu 5 voturi la 4 că liderul de la Cotroceni a folosit discriminatoriu termenul “penali”.

„Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, a precizat Administrația Prezidențială, după anunțul Consiliului.

Organizația neguvernamentală ActiveWatch a publicat miercuri, pe site-ul său, „necrologul” Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după ce președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei pentru „discriminare”, în urma folosirii termenului „penali”.