Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a declarat, miercuri, „preocupat” de decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear încheiat de marile puteri cu Iranul, dar nu crede că firmele românești vor avea probleme, pentru că, spune el, în toate celelalte state prevederile tratatului rămân valabile.

Teodor MelescanuFoto: mae.ro

”Noi avem interese puternice acolo. Singura consecință a deciziei americane este ieșirea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul și revenirea la programul de sancțiuni împotriva Iranului. Pentru toate celelalte părți care sunt implicate în acest acord nuclear și pentru alte state rămân valabile prevederile din tratat. Deci nu avem probleme. Suntem preocupați și dorim să contribuim la găsirea unor soluții care să depășească această situație. Este normal să încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru o reevaluare”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, întrebat dacă vor exista efecte economice pentru România.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi seară decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Anunțând această decizie, Trump a precizat că întreprinderile străine vor avea între trei și șase luni pentru "a ieși" din Iran înainte de a fi la rândul lor afectate de măsuri punitive care să le bareze accesul la piețele americane, potrivit AFP.