Un agent de poliţie din Giurgiu a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. El a pretins 4.500 de lei de la o persoană cercetată penal pentru infracţiuni la regimul rutier, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă procurori, relatează News.ro.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea agentului de poliţie Ştefănică Irinel Stelian la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă agravantă.

Cauza a fost instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Hotărârea este definitivă.

În octombrie 2017, poliţistul a constatat infracţiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către o persoană denunţătoare asupra căreia a dispus inclusiv suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

”În urma acestei situaţii, la data de 16.10.2017, poliţistul i-a pretins denunţătorului suma de 3000 de lei, pentru a-şi exercita influenţa, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluţii favorabile şi restituirii permisului de conducere. A doua zi, poliţistul i-a pretins denunţătorului încă 1500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească prima tranşă, respectiv 3000 de lei” anunţă DGA, într-un comunicat.

La data de 18.10.2017, după constatarea infracţiunii flagrante, s-a dispus reţinerea suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Ofiţerii din cadrul D.G.A. - S.J.A. Giurgiu au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.