Încă două rachete de semnalizare au fost descoperite, miercuri, în grădina unui bloc din Craiova, în apropierea locului undeun astfel de dispozitiv a căzut pe o maşină. Procurorii Parchetului Militar Timişoara au deschis o anchetă să vadă cum au ajuns rachetele de semnalizare în zone locuite, notează

Masina lovita de o racheta de semnalizareFoto: News.ro

Surse oficiale au declarat pentru News.ro, că miercuri dimineaţă au mai fost descoperite două rachete de semnalizare în grădina unui bloc din Craiova, în apropierea zonei în care un autoturism a fost avariat marţi seară de un astfel de dispozitiv.

Rachetele au fost ridicate de procurori, care continuă cercetările în acest caz.

Cazul este instrumentat de către procurorii Parchetului Militar Timişoara, care încearcă să stabilească modul în care au ajuns în zonele locuite rachetele.

Brigada Multinaţională Sud-Est a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că marţi seară pe terenul de instruire Obedeanu a avut loc o activitate de instruire în cadrul căreia au fost folosite şi rachete de semnalizare.

“În seara zilei de 8 mai 2018, o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat în România, în cooperare cu militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab din garnizoana Craiova, au executat o activitate curentă de instrucţie tactică pe timp de noapte în terenul de instruire Obedeanu. Antrenamentele nu au presupus executarea de trageri cu armamentul individual sau cu cel montat pe tehnica blindată din dotare. În scopul semnalizării momentelor tactice şi identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneză a folosit mijloace de iluminare (tip rachete de semnalizare) în conformitate cu scenariul tactic aprobat”, se arată în comunicatul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Procurorii militari cât şi o comisie din cadrul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab au început cercetările pentru a stabili legătura de cauzalitate între activitatea de instrucţie şi incidentul din Craioviţa Nouă.

“Referitor la incidentul semnalat în mass-media, privind pagube materiale produse unui vehicul parcat în cartierul Craioviţa Nouă, într-o zonă aflată la aproximativ doi kilometri de locul de desfăşurare a instruirii, a fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului Militar în vederea stabilirii legăturii de cauzalitate între activitatea de instrucţie şi incidentul raportat. De asemenea, o comisie de cercetare administrativă numită de comandantul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab cercetează circumstanţele evenimentului”, se mai arată în document.