Realizatorul Dragoş Pătraru va fi audiat de comisia de cultură a Camerei Deputaților pe tema înregistrărilor în care preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, jigneşte un jurnalist al SRTv.

Dragos PatraruFoto: Captura TVR1

"Informez publicul (...) că săptămâna viitoare îl vom avea invitat în cadrul dezbaterilor Comisiei pentru cultură pe cel care a fost artizanul acestor înregistrări, pe dl. Dragoş Pătraru, iar săptămâna cealaltă vom avea invitat pe directorul de programe al Televiziunii Române, care în acele înregistrări a spus că de 28 de ani se fură în acea instituţie. Vrem să ştim cine a furat, cine fură şi ce măsuri s-au luat pentru această stare de fapt", a spus președintele comisiei, deputatul PNL Gigel Ştirbu, citat de Agerpres.

El a criticat faptul că la propunerea PSD s-a decis ca Doina Gradea să-şi spună punctul de vedere marţi în Comisia de cultură fără a răspunde la întrebări şi a susţinut, alături de reprezentanţii Opoziţiei, că se impune demisia acesteia din funcţie.

"Aşa cum se desfăşoară toate audierile, doamna Doina Gradea trebuia să-şi spună punctul de vedere, iar colegii noştri din comisie ar fi trebuit să-i adreseze întrebări. (...) Astăzi, PSD şi reprezentanţii acestui partid în Comisia pentru cultură au decis că doamna Doina Gradea nu trebuie să răspundă la întrebările pe care colegii din Comisia pentru cultură ar dori să le adreseze. O manieră de lucru incalificabilă, stalinistă, fără precedent în Camera Deputaţilor, se vede clar că colegii noştri de la PSD încearcă să aducă în cadrul Comisiei de cultură maniera prin care Liviu Dragnea conduce PSD şi România. (...) Domniile lor nu au făcut decât să arate încă o dată umbrela politică de care beneficiază directorul general al Televiziunii Publice", a arătat liberalul.

El a subliniat că se impune demisia Doinei Gradea.

Doina Gradea s-a prezentat marți la comisie, însă deputații PSD au tergiversat cu chestiuni procedurale începerea ședinței, iar apoi au votat ca Gradea să își citească punctul de vedere și sa nu primească întrebări. Deputații opoziției - PNL, USR și PMP au acuzat o atitudine "bolșevică" și au părăsit ședința. Gradea a declarat că se simte "crucificată" și că realizatorul Dragoș Pătraru a șantajat-o să îi prelungească contractul.