Fostul premier Sorin Grindeanu a fost audiat marți la DNA, în dosarul Belina, ca martor. Acesta a zis la ieşirea din sediul instituţiei că a dat o declaraţie aşa cum a dat şi acum câteva luni, că a spus adevărul şi a făcut referire la partida de pescuit la care a fost cu Liviu Dragnea pe lacul Belina. În ceea ce priveşte relaţia sa actuală cu liderul PSD, a calificat-o ca fiind "sinusoidală", relatează News.ro.

Sorin GrindeanuFoto: Hotnews

"Nu au fost lucruri noi, au fost chestii procedurale. Nu pot să intru în amănunte. Cred că a văzut toată ţara că am fost la acel pescuit doar o singură dată. Am declarat ceea ce am declarat şi data trecută. Că am fost la pescuit, am pescuit, m-am întors la Bucureşti. nu pot să dau amănunte, nu este procedural corect. Am spus adevărul, aşa cum a fost. Că am pescuit", a declarat Grindeanu la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul Belina şi referindu-se la partida de pescuit pe lacul Belina, la care a fost alături de Liviu Dragnea.

Întrebat care mai este relaţia sa cu Liviu Dragnea, el a răspuns: "Sinusoidală".

Grindeanu s-a mai aflat la DNA în 13 septembrie 2017, unde a fost audiat peste 3 ore, tot în aceeaşi calitate, fără a spune în ce dosar.

"Aşa cum v-am spus, sunt lucruri pe care pot să le declar şi altele pe care nu pot să le declar. Nu vreau şi nu pot să dau amănunte din acest dosar. (...) Eu cred că am fost clar - calitatea mea este cea de martor, amănunte din dosar nu pot să comunic (...) Am spus adevărul şi ceea ce ştiam eu", a răspuns fostul prim-ministru la întrebările insistente ale jurnaliştilor despre obiectul dosarului în care a fost audiat.

El a lăsat atunci să se înţeleagă că audierea sa nu are legătură cu perioada în care era viceprimar şi cu dosarul DNA privind imobilele din Timişoara, în care sunt acuzaţi primarul Nicolae Robu şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu, afirmând din nou că el nu are nicio implicare în acest caz pentru că nu a avut, ca viceprimar, atribuţii în domeniul patrimoniului oraşului.