Judecătorii Tribunalului Bucureşti au anulat mai multe documente dintr-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti, în care şefa Direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată, procurorii DNA susţinând că valoarea mitei primite depăşeşte un milion de euro. Decizia Tribunalului nu este definitivă, scrie news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 115/P/2017 din 27.11.2017 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti. Anulează ordonanţele de efectuare în continuare a urmăririi penale, de punere în mişcare a acţiunii penale şi de schimbare de încadrare juridică, precum şi procesele-verbale de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect şi inculpat. Exclude declaraţiile date de Macovei Ancuţa Anda în calitate de suspect şi inculpat. În baza art. 345 alin. 3 C.p.p., comunică procurorului încheierea de şedinţă pentru ca în termen de 5 zile, acesta să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea”, este soluţia dispusă de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti în dosarul înregistrat pe rolul instanţei de judecată în noiembrie anul trecut şi în care Ancuţa Anda Macovei, fost director IT în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, în prezent director suspendat în ANAF, a fost trimisă în judecată pentru o mită de peste un milion de euro.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Macovei Ancuţa Anda a pretins, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.

Din suma cerută, Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, suma totală de 1.054.721 euro (care include şi contravaloarea unei deplasări în SUA şi alte bunuri materiale de valoare). În acelaşi context, Macovei a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro şi 22.502 lei.