Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că, după discuțiile cu premierul Viorica Dăncilă, în cadrul Biroului Național al PSD, s-a decis ca toate pensiile să fie plătite până la 15 ale lunii, pentru a elimina astfel orice fel de confuzii. Pe de altă parte, social-democratul a precizat că premierul a decis trimiterea Corupului de Control la Poșta Română din cauza problemelor de până acum în virarea pensiilor.

Liviu Dragnea la Antena 3Foto: Captura Antena 3

”S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, (...) ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii”, a spus Dragnea. El a precizat că, din cauza chestiunilor de ordin juridic, rămâne să se decidă dacă măsura se poate aplica de luna viitoare.

Discuțiile pe tema pensiilor au apărut pe fondul unor nereguli înregistrate la Poșa Română, a mai explicat Dragnea. La reuniune au participat și reprezentanții acestei instituții.

”Au apărut (probleme cu plata pensiilor - n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a mai spus Dragnea după şedinţa BPN al PSD, potrivit news.ro.