Numirea procurorului-șef DIICOT intră în linie dreaptă. Luni este ultima zi pentru depunerea candidaturilor

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 7 mai 2018, 8:09 Actualitate | Esenţial


Daniel Horodniceanu
Foto: Mediafax
Cererile de înscriere în cadrul procedurii de selecţie pentru funcţia de procuror - şef al DIICOT pot fi depuse până luni, inclusiv, iar rezultatul va fi anunţat în 14 mai pe site-ul Ministerului Justiţiei, în condiţiile în care mandatul acualului şef al instituţiei, Daniel Horodniceanu, expiră în 19 mai.

Ministerul Justiţiei a anunţat în 14 aprilie că organizează, în perioada 13.04.2018 – 14.05.2018, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precizând că procurorii pot depune cereri de înscriere până la data de 7.05.2018 (inclusiv), la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei, scrie news.ro.

Cererile de participare la selecţie trebuie să fie însoţite de: dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege; declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 şi nici nu au colaborat cu acestea, precum şi o declaraţie de interese care se actualizează anual sau în termen de 15 zile de la apariţia unei schimbări sau de la data la care judecătorul a luat cunoştinţă despre aceasta; un proiect managerial de cel mult 30 de pagini cu anexe de cel mult 10 pagini, privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, care se depune atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic, pe suport specific; un curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european; minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea, în ultimii 5 ani; ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie; orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet a acestuia, la data de 8.05.2018.

Procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 9.05.2018- 11.05.2018, un interviu cu ministrul Justiţiei.

În cadrul interviului ministrul Justiţiei este sprijinit de secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 14.05.2018.

Propunerea/Propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în 16 martie, solicitarea actualului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Daniel Horodniceanu de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei, respectiv din 19 mai.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT expiră în luna mai, e fiind numit în funcţie în urmă cu trei ani, la data de 19 mai. Anterior numirii, din 2012, a deţinut funcţia de procuror-şef în cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT.

Au existat informaţii conform cărora ar fi fost vizat într-un dosar DNA care a fost clasat. Daniel Horodniceanu a declarat, întrebat despre aceste informaţii, că a cerut Direcţiei Naţionale Anticorupţie să studieze acest dosar, el spunând că ar fi fost normal să fie anunţat.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2190 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Cine stie ce sluga PSD vor pune (Luni, 7 mai 2018, 8:28)

  emil bobu [utilizator]

  Mi-e sila sa-mi si imaginez.
 • +2 (2 voturi)    
  deci (Luni, 7 mai 2018, 10:33)

  IonIonescuDeLaBrad [utilizator]

  Slugarel Toader, fi atent aici:

  "ministrul Justiţiei înaintează propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere."

  Deci tu esti doar un sclav pus politic acolo, tu PROPUI un candidat iar Presedintele Romaniei il numeste in functie. La fel si la demitere, tu PROPUI demiterea, dar este in sarcina Presedintelui Romaniei sa decida.

  Si discutam de acel Presedinte ales direct de romani, nu o caricatura numita ministru pe considerente politice ce tin direct de subordonare, indiferent de motive si efecte.
 • 0 (0 voturi)    
  Condiții (Luni, 7 mai 2018, 11:09)

  Celbland [utilizator]

  Între condiții, bănuiesc că cea mai mare pondere o are să fie slugă a PSD.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by