Poliţia municipiului Miercurea Ciuc a declanşat o anchetă, după ce monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost acoperit cu însemne de culoare roşie, unele dintre ele fiind obscene, transmite Agerpres.

Monument vandalizatFoto: Facebook / Andriesei Alexandru-Florin

Imaginile au apărut pe o reţea de socializare şi au stârnit indignare, iar poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere.

"Poliţia municipiului Miercurea Ciuc şi implicit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărşirea infracţiunii de distrugere, sub aspectul căreia desfăşurăm în continuare cercetări şi investigaţii spre a identifica şi a trage la răspundere autorii. (...) Avem date şi indicii potrivit cărora suntem îndreptăţiţi să credem că îi vom identifica şi îi vom trage la răspundere, potrivit prevederilor legale în vigoare", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Acesta a adăugat că autorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani.

După apariţia fotografiilor în spaţiul virtual, o parte din însemne au fost şterse.

Nu este pentru prima dată când monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc este vandalizat. Acest lucru s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, iar autorii au fost identificaţi.

Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost creat după Primul Război Mondial şi adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale peste 1000 de soldaţi de diverse naţionalităţi (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruşi).