​Duminică, aversele cu tunete şi fulgere se vor râspândi dinspre zona de munte şi vor cuprinde majoritatea regiunilor. Se vor semnala şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe suprafeţe restrânse va cădea grindină, potrivitDigi 24.

Cer de furtunaFoto: Hotnews

Duminică, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse puternice şi frecvente descărcări electrice, iar pe suprafeţe restrânse va cădea grindină. Intensificări ale vântului vor fi în est şi sud-est, dar de scurtă durată şi în celelalte regiuni. Maximele termice vor pleca de la 22 de grade în estul Transilvaniei şi se vor opri la 30 de grade în sud.

Ploile de vară vor fi prezente luni pe suprafeţe extinse în sud-vestul teritoriului, în timp ce marţi vor prefera spaţiul montan, dar şi regiunile nordice, estice şi centrale. Pe suprafeţe mici se vor strânge cantităţi importante de apă şi se vor menţine condiţiile de grindină.

Cei aflaţi a malul mării mării vor avea parte de încă o zi foarte caldă, cu maxime de până la 27 de grade Celsius. Totuşi, norii se vor înmulţi din a doua parte a zilei şi vor putea aduce câteva ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări trecătoare şi va agita marea.