Mariela Castro, fiica fostului preşedinte cubanez Raul Castro, a anunţat vineri că va propune legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, ca parte a unui plan de reformare a Constituţiei, relatează dpa, citată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legislaţia trebuie de asemenea modificată pentru a înăspri pedepsele împotriva violenţei şi homofobiei, a spus Mariela Castro, într-o conferinţă de presă.

Mariela Castro, care este membră a parlamentului şi conduce Centrul Naţional Cubanez pentru Educaţie Sexuală (Cenesex), s-a mai exprimat şi cu alte ocazii în favoarea drepturilor homosexualilor în Cuba, ţară a cărei Constituţie nu recunoaşte decât căsătoriile între un bărbat şi o femeie.

Este de aşteptat ca preşedintele Miguel Diaz-Canel, care i-a succedat lui Raul Castro în funcţie în aprilie, să susţină iniţiativa Marielei Castro.

Când era lider al Partidului Comunist din provincia Santa Clara în anii '90, el a permis ca viaţa culturală să înflorească în locuri precum barul Mejunje, care găzduia un aşa-numit 'drag show', spectacol de divertisment în care cei de pe scenă sunt în travesti.