Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat o acțiune ce a avut ca obiectiv verificarea cărnii congelate, controalele având loc între 11 și 27 aprilie, potrivit unui comunicat al instituției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această acțiune amplă a vizat agenții economici care dețin unități de tranșare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine, unități tip catering și fast food etc.

Au fost verificate, în perioada menționată, 1.742 de obiective, dintre care 153 de unități de tranșare a cărnii, 31 de unități de reambalare a cărnii roșii și a cărnii de pasăre, 215 de unități de depozitare a cărnii și 1.339 de unități de vânzare cu amănuntul.

Neconformitățile constatate cu prilejul controalelor au fost sancționate prin aplicare unui număr de 149 de amenzi, care au însumat 192.720 de lei.

De asemenea, o cantitate totală de 1.746 de kg de carne a fost reținută oficial de inspectorii sanitari veterinari, pentru absența documentelor care să demonstreze trasabilitatea.

Totodată, 3 unități din județele Sălaj și Tulcea au primit Ordonanță de interzicere a desfășurării activității, iar pentru alte 3 unități, din județele Brașov, Constanța și Gorj, au fost emise Ordonațe de suspendare temporară a activității.