Un român practicant de yachting şi colegul său italian sunt dispăruţi de câteva zile în Oceanul Atlantic, afirmă surse citate de cotidianul La Repubblica şi de agenţia ANSA, citate deMediafax.

Garda de coasta italianaFoto: Twitter

Cei doi practicanţi de yachting - italianul A.R. (53 de ani) şi românul A.V. (în vârstă de peste 30 de ani) - se deplasau din Insula franceză Martinica spre Italia la bordul unei ambarcaţiuni cu lungimea de 14 metri, "Bright".

Soţia italianului a alertat autorităţile din țara ei, semnalând că ambarcaţiunea a dispărut în Oceanul Atlantic, între Insulele Azore şi Gibraltar.

"Le cer autorităţilor să continue căutările soţului meu şi colegului" român. "Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, am avut ultima comunicaţie pe 1 mai. Starea vremii era destul de bună, cu valuri de unul-doi metri şi vânt de 15-20 de noduri. Sunt marinari experţi, vă rog să îi căutaţi cu toate efectivele", a declarat ea pentru cotidianul La Repubblica.

Paza de Coastă italiană a fost alertată în legătură cu acest caz.

Forţele Navale portugheze au găsit resturi ale unei ambarcaţiuni care ar putea fi velierul la bordul căruia se aflau cei doi. Nave şi avioane ale Pazei de Coastă portugheze efectuează căutări în Oceanul Atlantic, la aproximativ 650 de kilometri est de Insulele Azore.

Surse din cadrul echipelor de intervenţie au declarat că au fost găsite fragmente ale unui velier, dar nicio victimă. Autorităţile portugheze nu pot confirma că resturile găsite aparţin velierului dat dispărut în Oceanul Atlantic.