Incendiul din Parcul Naţional Domogled a fost stins, vineri, după o săptămână de la izbucnire, dar angajaţii Direcţiei Silvice mai rămân în zonă pentru supraveghere. În total, patru hectare de pădure au ars, cel mai probabil din cauza unei furtuni, scrie News.ro.

Incendiu Domogled (foto arhiva)Foto: News.ro

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, incendiul din Parcul Naţional Domogled a fost lichidat.

”Incendiul a fost declarat lichidat, răman totuşi, în supraveghere, azi şi mâine, angajaţii Direcţiei Silvice”, a transmis ISU.

În total, patru hectare de pădure a ars, în acest incendiu.

Potrivit ISU Caraş-Severin, ”cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de o furtună cu descărcări electrice, dar fără precipitaţii, care s-a manifestat în zona respectivă în seara zilei de 26 aprilie”.

Incendiul a izbucnit vinerea trecută, când un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Intervenţia la sol a fost dificilă din cauza reliefului abrupt.

Au intervenit peste 140 de pompieri din judeţele Caraş- Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, alături de rangeri şi angajaţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane. De asemenea, două elicoptere cu dispositive Bambi Bucket au ajutat la stingerea focului.