Avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) staționate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au decolat și au interceptat vineri un avion militar ruses IL-20 deasupra Mării Negre, aproape de spațiul aerian NATO. Avioanele RAF Eurofighter Typhoon abia ce și-au început misiunea NATO de poliție aeriană întărită, alături de MiG-urile 21 ale Forțelor Aeriene Române.

Avioane RAF Typhoons si RoAF MiG 21 executand o interceptare aerianaFoto: Hotnews

Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie informează că avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon au decolat de la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu și au interceptat un avion militar rusesc de tipul IL-20 deasupra Mării Negre, în timp ce se îndrepta spre vest, în apropierea spațiului aerian NATO.

Patru avioane de vânătoare Eurofitgher Typhoon și 160 de militari din Royal Air Force și-au început oficial de o săptămână misiunea de patru luni de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Britanicii se antrenează cu piloții români de MiG-21 LanceR și execută misiuni de poliție aeriană. E a doua oară în ultimul an când Forțele Aeriene Britanice vin în România în cadrul unei misiuni NATO de poliție aeriană întărită în zona Mării Negre.

Vezi un videoreportaj realizat de HotNews.ro cu avioanele de vânătoare britanice și MiG-urile românești în timp ce execută o interceptare aeriană: