Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a primit vineri o nouă sentinţă de condamnare, la opt ani de închisoare cu executare, pronunţată de Tribunalul Constanţa, ca primă instanţă de judecată, în dosarul finanţării ilegale a unor fundaţii culturale, transmite Agerpres.

Nicusor Constantinescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

De asemenea, magistraţii Tribunalului Constanţa au mai hotărât în acest dosar, în care au fost trimise în judecată şi fundaţiile Thalia şi Fantasio, condamnarea şi a unor foşti colaboratori ai lui Nicuşor Constantinescu - Cristian Bogdan Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu (Vasile) şi producătorul de evenimente culturale Marcel Brâncoveanu Părău.

Astfel, instanţa a dispus patru ani şi opt luni de închisoare cu executare a lui Cristian Bogdan Zgabercea, fost director în CJ Constanţa. De asemenea, Carmen Florentina Oproiu (Vasile) a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar Marcel Brâncoveanu Părău a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.

Magistraţii au hotărât şi obligarea lui Nicuşor Constatinescu, împreună cu Cristian Zgabercea şi Carmen Florentina Oproiu (Vasile) a unor despăgubiri către Consiliul Judeţean Constanţa însumând aproape 18,4 milioane de lei.

În prezent, Nicuşor Constantinescu se află în penitenciar, unde execută o condamnare de 5 ani închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. El mai are o condamnare de 15 ani în alt dosar, dar care nu este definitivă.