Reprezentanţii PSD Iaşi au boicotat şedinţa Consiliului Local de vineri, astfel că reuniunea nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum, primarul Mihai Chirica avertizând că s-ar putea ajunge la organizarea de alegeri anticipate pentru un nou consiliu, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un număr de 13 consilieri municipali ai PSD Iaşi nu au venit vineri la şedinţa de consiliu local, în timp ce un reprezentant al ALDE a absentat motivat de la întrunire. În aceste condiţii, şedinţa nu s-a putut ţine din lipsa cvorumului, în sală fiind prezenţi mai puţin de jumătate dintre consilierii locali aleşi în 2016.

Primarul Mihai Chirica a spus că asistă la "ultima zvâcnire a celei mai teribile structuri politice".

”Dacă nici următoarea şedinţă nu se ţine, vom intra în alegeri anticipate pentru un nou consiliu. Mingea este în curtea PNL. De voi depinde dacă intrăm sau nu în

anticipate. Putem arăta lumii ce înseamnă un stat democratic. Puteţi decide dacă facem anticipate şi învingem hidra”, a spus Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului a afirmat că PSD este "o clică de oameni mărunţi", care şantajează consilierii să nu se prezinte la şedinţă.

La rândul său, consilierul PNL Răzvan Timofciuc i-a spus lui Chirica că este produsul PSD, dar că acum pozează în disident.

La şedinţă au fost prezenţi consilieri ai PNL, PMP, ALDE, dar şi independentul Andrei Postolache.

Filiala PSD Iaşi susţine într-un comunicat de presă că prin neparticiparea la şedinţa de consiliu filiala trage un semnal de alarmă asupra modului în care este

administrat municipiul Iaşi.

”PSD Iaşi consideră absolut inacceptabil comportamentul discreţionar, neprincipial şi care vizează exclusiv interesul personal al primarului Mihai Chirica. Prin

toate acţiunile desfăşurate, primarul Iaşului dovedeşte că are doar un calendar personal, neţinând cont niciun moment de problemele ieşenilor şi de proiectele oraşului. Nu putem fi de acord cu modul de lucru al primarului Iaşului, care a intrat într-o logică a conflictului şi pare să se conducă dupa principiul . Total greşit”, se afirmă în comunicatul PSD Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus din PSD în luna februarie, iar în ultimele luni au avut loc mai multe schimburi tăioase de replici între cele două părţi.