Klaus Iohannis a trimis vineri, la Curtea Constituțională, sesizarea sa privind proiectul de modificare a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, informează Cotroceniul. Acesta este unul dintre cele proiecte de modificare a legilor justiției de către coaliția de guvernare. Cea mai importantă modificare adusă legii 304/2004 este înființarea unei secții speciale pentru anchetarea magistraților.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Iohannis a anunțat miercurică va trimite pachetul de legi ale justiției la Curtea Constituțională și va sesiza Comisia de la Veneția. El a invocat faptul că asaltul PSD asupra justiției s-a concretizat într-un pachet de legi care nu corespunde rigorilor statului de drept sau așteptărilor pe care le au românii în privința independenței magistraților. Președintele a făcut un apel la judecătorii CCR să nu se grăbească în judecarea acestei cauze.

”Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, în forma ajunsă la promulgare după deferirea ei de trei ori Curții Constituționale și reexaminarea de către Parlament pentru a fi pusă de acord cu deciziile de neconstituționalitate adoptate de jurisdicția constituțională, încă mai conține unele prevederi neconstituționale”, se spune în sesizarea șefului statului.

Întreg textul sesizării președinteluiAICI.

Pe 19 aprilie, CCRa admis contestațiile PNL și USR privind statutul magistraților, dar a respins sesizarea pe legea de organizare judiciară și legea CSM