Potrivit polițiștilor, 37 de şoferi au fost atacați la drumul mare, doar la Sineşti, în judeţul Ialomiţa, transmiteDigi 24. În toată ţara au fost reclamate 50 de astfel de jafuri.

Sinesti, zona periculoasa pentru soferiFoto: Google Maps

Oameni care au oprit pentru un popas şi într-o clipă de neatenţie au rămas fără lucrurile din maşini, ori s-au trezit cu roţile înţepate pentru ca hoţii să poată acţiona în voie.

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a dispus un control intern la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, în urma a trei cazuri de furturi din maşini petrecute în zona Sineşti, pe E 85, urmând să fie verificate atât activitatea la nivel managerial, cât şi activitatea pe partea de ordine publică, potrivit news.ro.

Ioniţă a declarat joi că se are în vedere intensificarea patrulelor în zonele cu astfel de probleme, în special în zona Sineşti, în echipe mixte poliţişti-jandarmi.

Referitor la cazurile de la Sineşti, şeful Poliţiei Române a spus că există un cerc de suspecţi.

Un buzoian a povestitpe pagina sa de Facebook cum era să devină victima unei tâlhării pe drumul Sinești, E85, București-Buzău, după ce a parcat autoturismul în care se aflau și copiii săi într-o parcare. Mai mulți bărbați au ieșit din pădurea de la marginea drumului, venind spre mașină în viteză. Șoferul a reușit să plece și să sune la 112, însă nu înainte ca hoții să-i taie cauciucul.