Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi referindu-se la solicitarea de demisie adresată de preşedintele Klaus Iohannis premierului Viorica Dănciă, că nu vede niciun motiv serios pentru o astfel de cerere, apreciind că faptul că şeful Executivului merge într-o vizită externă este de bine, nu este de rău, potrivit news.ro.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

"Eu personal nu am văzut şi nu văd niciun motiv serios pentru care preşedintele să ceară demisia. Doamna prim-ministru a şi anunţat că nu are de gând să demisioneze pentru că, pe de-o parte, nu este un conflict între Guvern şi BNR, iar faptul că merge într-o vizită externă eu cred că este de bine, nu este de rău", a declarat Dragnea.

El a invocat regimul anterior Revoluţiei, când nimeni nu putea părăsi ţara fără aprobare.

"Nu cred că putem gândi ca în România să se instaureze un regim în care, ca înainte de Revoluţie, nu ai voie să părăseşti ţara dacă nu ai aprobare de undeva– preşedintele sau o altă instituţie", a argumentat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, vineri seară, că nu va demisiona pentru că nu are niciun motiv, că s-a simţit jignită de aprecierile preşedintelui Klaus Iohannis şi că va merge mai departe. "Voi merge mai departe. Preşedintele nu are atribuţii în a demite un prim-ministru", a afirmat Dăncilă. Ea a mai susţinut că preşedintele "dorea să medieze o dispută imaginară între Guvern şi BNR, dar, în acelaşi timp, vrea un război între Guvern şi Administraţia Prezidenţială"