Un șofer a fost filmat în timp ce ia pe capota mașinii sale un tânăr de 17 ani care se afla pe trecerea de pietoni a unei străzi din București și îl împinge câțiva metri. Șoferul, căruia i s-a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, spune că băiatul nu l-a lăsat să treacă și că l-a împins încercând să îl determine să plece.

tanar luat pe capota masiniiFoto: Captura YouTube

Şoferul, Dragoş Mihai Lazăr, a fost audiat de poliţişti, joi, după ce tânărul de 17 ani a depus plângere la Secţia 14 Poliţie, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri, care au deschis dosar penal pe numele lui pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, relatează News.ro.

La ieşirea de la audieri, şoferul a susţinut că în imaginile video postate pe Facebook nu se vede tot incidentul şi că "filmarea este trunchiată".

El a susţinut că a dat prioritate oamenilor pe trecerea de pietoni, iar tânărul de 17 ani a traversat mai încet, iar când aproape trecuse a "accelerat un pic", ceea ce l-ar fi enervat pe băiat.

"A stat trei minute cu mâinile pe capota maşinii, mi-a facut semn să cobor. Am zis că îl pot determina să plece împingându-l cu maşina. Nu am avut intenţia să îl omor", a spus şoferul.

El susţine că imediat după incident la faţa locului a venit Poliţia şi că tânărul de 17 ani nu a păţit nimic.

La momentul incidentului, bărbatul se afla în maşină împreună cu soţia şi cu bebeluşul de câteva luni.

Incidentul a avut loc în zona străzii Principatele Unite din Sectorul 4.

În filmarea realizată de un martor şi postată pe Facebook se vede cum un tânăr care traversa strada pe trecerea de pietoni se află în faţa unei maşini oprite şi pare că discută cu şoferul. Acesta l-ar fi înjurat pe tânăr pentru că traversa prea încet, iar băiatul a încercat să îi explice că este pe trecerea de petoni. După câteva momente, însă, şoferul accelerează şi îl împinge pe tânăr câţiva metri. Martorii strigă la şofer să se oprească, iar apoi bărbatul se dă jos din maşină şi continuă cearta cu cei care au asistat la întreaga scenă.

Potrivit Poliţiei Capitalei, tânărul de 17 ani a depus plângere împotriva şoferului la Secţia 14 Poliţie, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.