Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, pe Facebook, că joi, de la ora 12.00, va participa în Parlament la ”Ora Guvernului" pentru a răspunde la întrebările referitoare la Raportul GRECO, la inițiativa PNL.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

”Mâine, 3.05.2018, la orele 12.00, la invitaţia PNL, voi participa la "Ora Guvernului" pentru a răspunde la întrebările referitoare la Raportul GRECO!

În acest sens, pe data de 25.04.2018, la orele 13.01, am primit invitaţia, confirmând participarea în aceeaşi zi, la orele 17.07!”, a scris Toader pe pagina sa deFacebook.

Organizația anti-corupție a Consiliului Europei, GRECO, își exprimă, într-un raport publicat PE 11 aprilie, profunda îngrijorare în privința legilor privind statutul judecătorilor și procurorilor, sistemul judiciar și Consiliul Superior al Magistraturii adoptate recent de Parlamentul României și în privința proiectelor de modificare a legislației penale.

În raport se spune că modificările aduse justiției de Parlamentul de la București în decembrie 2017 nu conțin și unele dintre cele mai controversate propuneri, prezentate inițial în vara trecută, dar GRECO este îngrijorată de posibilul impact pe care îl vor avea, inclusiv în privința structurii instanțelor.

În acest context, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea ”Ora Guvernului”, la Senat.