Un buzoian a povestit pe pagina sa de Facebook cum era să devină victima unei tâlhării pe drumul Sinești, E85, București-Buzău, după ce a parcat autoturismul în care se aflau și copiii săi într-o parcare. Mai mulți bărbați au ieșit din pădurea de la marginea drumului, venind spre mașină în viteză. Șoferul a reușit să plece și să sune la 112, însă nu înainte ca hoții să-i taie cauciucul. Poliția Ialomița spune că a identificat un cerc de suspecți și avertizează șoferii să-și ia măsuri de siguranță atunci când opresc autoturismul.

PolitiaFoto: Politia Romana

”Cum poţi fi prăduit ca în vestul sălbatic, la final de vacanţă! Sinesti, E85, Bucureşti - Buzău. În această seară am oprit într-o parcare, pe drumul Buzau-Bucureşti, pentru o pauză de la condus. Am urcat în maşină când am văzut că cea din faţa mea, oprită şi ea în parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuială mi-a zis să mă car. Fix în acel moment am văzut oameni ieşind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre maşină în viteză. Eram deja înăuntru şi am văzut cum un tânăr era deja ghemuit în spatele maşinii. Am blocat uşile, am plecat în viteză şi am sunat la 112. Mi s-a făcut legătura la Poliţie, care mi-a spus că sigur am roata înţepată şi o maşină care sigur mă urmăreşte. Deci ştiau. În timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut în bord mesajul de pană pe spate, dreapta", scrie Mihai Răzvan Moraru pe pagina sa de Facebook.

Bărbatul a ajuns la o benzinărie din Voluntari, unde a oprit pentru a îşi umfla roata. Acolo s-a întâlnit și cu poliţiştii. "Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alţii, în zilele trecute nu au fost la fel de norocoşi. Au fost bătuţi, jefuiţi", spune Moraru.

Inspectoratul de Poliţie Ialomiţa face verificări în legătură cu aspectele sesizate, existând, până la acest moment, un cerc de suspecţi, potrivit Mediafax. De altfel, în zona respectivă au avut loc două situaţii similare.

"Vorbim despre furturi din autoturisme. În zona respectivă este o zonă împădurită, este şi o parcare pe marginea părţii carosabile. Acolo, de la începutul anului avem două furturi din auto sesizate, o persoană reţinută. Noi am intensificat patrulările în zona respectivă, patrule care efectuează şi filtre chiar în parcarea respectivă în intervale de timp stabilite când este traficul aglomerat," a declarat inspector principal de poliţie, Andreea Loghin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţia Ialomiţa.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, din date a reieşit că autorii celor două fapte sunt localnici. Şoferii sunt sfătuiţi să îşi ia minime măsuri de siguranţă atunci când îşi opresc autoturismul într-o parcare şi să sune la numărul de urgenţă 112 atunci când se află în situaţia de a deveni victimele unor infracţiuni.

"Recomandăm şoferilor ca atunci când se întâlnesc cu asemenea gen de fapte să apeleze la 112 chiar dacă li se întâmplă dumnealor sau dacă observă în altă parte. Să nu oprească în zone neiluminate, neasigurate unde anumite persoane ar putea profita de neatenţie şi să le sustragă bunuri. Să nu ia la ocazie persoane necunoscute", a mai spus Loghin.

De la începutul anului până în prezent, pe raza judeţului Ialomiţa, au fost înregistrate 61 de infracţiuni de furt din maşini, fiind luate măsuri preventive împotriva a opt persoane.