Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu şi au fixat o cauţiune în valoare de un milion de euro în cazul acestuia, anunţă miercuri Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit Agerpres. Prejudiciul din dosarul de corupție se ridică la 20 de milioane de euro.

Sebastian Vladescu, la sedinta CESFoto: hotnewstv

DNA a anunţat vineri că procurorii au început urmărirea penală împotriva fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, pentru infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, după obţinerea avizului favorabil din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

În aceeaşi cauză, sunt urmăriţi penal fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenţă, fostul angajat al Ministerului Finanţelor Mircea-Ionuţ Costea şi Mihaela Mititelu, la data faptelor persoană apropiată de conducerea CN CFR, ambii acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, şi Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro.