Traficul rutier pe DN 7 C – Transfăgărăşan este blocată, miercuri, pentru a permite intervenţia pompierilor la incendiul izbucnit în comuna Arefu, în apropierea Cetăţii Poenari. Versantul a fost survolat cu un elicopter cu sistem Banbi Buket pentru a evalua situaţia şi a interveni, potrivit news.ro.

Incendiu de vegetatie langa cetatea PoenariFoto: Captura YouTube

Centrul Infotrafic anunţă că circulaţia rutieră este oprită, marţi, pe ambele sensuri ale DN 7 C Transfăgărăşan, între kilometrii 57 şi 58, în comuna Arefu, judeţul Argeş, pentru lichidarea incendului de vegetaţie care se manifestă pe versantul din apropierea drumului public.

”Recomandăm conducătorilor auto sa evite zona până la lichidarea incendiului”, transmit poliţiştii.

Incendiul din apropierea Cetăţii Poenari a izbucnit, marţi, fiind sesizat printr-un apel la 112. Zona de manifestare este aceeaşi ca şi săptămâna trecută.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au constatat că fumegaţia se manifesta pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie.

Un elicopter dotat cu sistem Bambi Bucket a fost solicitat pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi utilizarea la operaţiunea de stingere.