O persoană a murit și alte zece au fost rănite în urma unor accidente care s-au produs, marți, pe principalele artere naționale. Circulația pe Autostrada Soarelui (A2) a fost oprită pentru aproximativ două ore, în zona localității Lehliu - Gară (jud. Călărași), după un accident în lanț în care au fost implicate patru autoturisme. Șase persoane au ajuns la spital, cu răni ușoare. Un alt accident s-a produs pe Autostrada București - Pitești (A1), la kilometrul 28, după ce un autoturism a rupt parapeții și a pătruns pe contrasens, lovind o motocicletă. Șoferul autoturismului a decedat, iar alte două persoane au fost rănite grav. De asemenea, în județul Vrancea, pe DN2, două autoturisme s-au ciocnit în dreptul localității Golești, o persoană fiind grav rănită.

Accident rutier (arhiva)Foto: Agerpres

UPDATE 19.50: Traficul a fost reluat pe Autostrada 1 București - Pitești, în condiţii normale, pe ambele sensuri. Șoferul autoturismului implicat în accident a decedat.

UPDATE 19.40:Circulația pe DN2 (E85), între Focşani și Râmnicu Sărat, se desfășoară îngreunat, pe un singur sens, în urma unui accident rutier. Două mașini s-au ciocnit în zona localităţii vrâncene Goleşti. Potrivit primelor date oferite de Poliția Română, o persoană a suferit leziuni corporale grave.

UPDATE 19.20: Circulația a fost reluată pe Autostrada Soarelui. Se circulă însă în condiții de trafic aglomerat.

UPDATE 19.10: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe sensul către Capitală al autostrăzii Piteşti - Bucureşti, la km 28, în zona localităţii Bolintin-Vale, a avut loc un accident rutier grav în care au fost implicate o motocicletă şi un autoturism. Traficul este întrerupt atât pe sensul către Piteşti, cât şi pe sensul către Capitală. Potrivit primelor date, evenimentul s-a soldat cu rănirea a trei persoane (dintre care una este inconştientă).

Potrivit reprezentanţilor ISU Giurgiu, citați de News.ro, șoferul autoturismului a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, rupând parapeții despărțitori. O parte din parapetul de metal a străpuns autoturismul şi a amputat ambele picioare ale şoferului.

La sosirea echipajelor medicale, bărbatul se afla în stop cardio-respirator, iar medicii încearcă să îl resusciteze.

Pasagerul aflat în autoturism este rănit, însă nu grav.

De asemenea, motociclistul implicat în accident a suferit fracturi la ambele mâini. El a fost preluat de către un echipaj SMURD de la detaşamentul Bolintin şi transportat la spital.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui elicpter SMURD care să-l preia pe şoferul autoturismului Mercedes.

Nu se cunosc deocamdată împurejurările în care a avut loc accidentul.

Pe sensul către Bucureşti, traficul este deviat de la km 30, iar pe sensul către Piteşti, de la km 23.

Carambol pe Autostrada Soarelui

Circulaţia rutieră pe sensul către Capitală al Autostrăzii Soarelui (A2) a fost oprită marți după-amiază, la kilometrul 64, în zona localităţii Lehliu-Gară (jud. Călărași), după un accident în lanț în care au fost implicate patru autoturime, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30, iar mai multe persoane au suferit leziuni uşoare.

Potrivit Digi 24, șase persoane au fost transportate la Spitalul din Lehliu.

Poliţiştii rutieri deviază provizoriu traficul auto către Capitală de la km 105 al autostrăzii (Drajna) pe DN3A.