Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe sensul de coborâre al DN1 Braşov – Ploieşti circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, în condiţii de aglomeraţie, în zona staţiunilor prahovene Azuga şi Buşteni.

Coada in trafic pe Valea PrahoveiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE 16.30 Centrul Infotrafic anunță că la această oră circulaţia rutieră este oprită, pe ambele sensuri, pe DN7C Curtea de Argeş - Sibiu, la km 58, în zona localităţii argeşene Arefu.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată pentru a permite intervenţia unui echipaj de pompieri, care acţionează pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie.

Centrul Infotrafic al Poliției Române precizează totodată că, la această oră, este aglomeraţie la intrarea în Bucureşti de pe Autostrada Soarelui, dar că în rest, pe majoritatea drumurilor naţionale, traficul se desfăşoară fără probleme.

"Referitor la fluenţa traficului pe arterele principale, informăm că nu sunt anunţate probleme majore, cu excepţia tronsonului Pantelimon - Autostrada Soarelui al şoselei de centură a Capitalei, pe care se circulă în condiţii de aglomeraţie", precizeaza Infotrafic.

Pe DN1 Braşov - Ploieşti valorile de trafic au scăzut, iar traficul auto desfăşurându-se acum fluent, în condiţii normale.

UPDATE 13.42Circulaţia pe DN 7C - Transfăgărăşan va fi oprită, marţi, pentru a se facilita intervenţia pompierilor în zona cetăţii Poenari, unde a fost observat un posibil focar de incendiu. (Agerpres)

Din acest motiv, pentru a evita ambuteiajele, sfătuim conducătorii auto care intenţionează să se deplasaze dinspre Braşov către Ploieşti să ia în considerare şi ruta alternativă DN1A Braşov – Săcele – Cheia –Vălenii de Munte – Ploieşti, pe care traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale.

Potrivit Digi 24, aglomerația a început să apară și pe litoral, în Vama Veche fiind deja o coloană de mașini.