​​VIDEO O navă a Poliţiei de Frontieră, în misiune în Marea Egee până în august

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 30 aprilie 2018, 16:56 Actualitate | Esenţial


Nava MAI 1103 a Politiei de Frontiera
Foto: Politia de Frontiera
O navă a Poliţiei de Frontieră va supraveghea timp de trei luni frontierele Europei din Marea Egee, urmând să efectueze misiuni de patrulare şi intervenţie în zonă, anunţă News.ro. Nava are la bord 26 de poliţişti de frontieră.

Potrivit Gărzii de Coastă,  Poliţia de Frontieră Română va participa la Operaţiunea Comună "Poseidon 2018", organizată de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă FRONTEX , cu nava maritimă de patrulare şi intervenţie MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detaşată în Marea Egee timp de trei luni. Nava respectivă a plecat în misiune pe data de 29 aprilie, de la sediul Grupului de Nave Mangalia.

Astfel, până pe data de 2 august, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la misiunea "Poseidon 2018", organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea navei maritime de patrulare şi intervenţie MAI 1103 - proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din 26 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare - I.C.C. din Pireu un ofiţer de legătură, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei Frontex.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "Poseidon 2018" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.


Citeste mai multe despre   
615 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version