Fetiţa de 4 ani care a ajuns duminică la spitalul din Miercurea Ciuc cu simptome de intoxicaţie după ce a consumat o prăjitură care conţinea şi marijuana va fi externată luni, starea sa fiind bună, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Kacsó Jolán, a declarat pentru Agerpres că fetiţa nu prezintă nicio complicaţie, este stabilă şi are o stare general bună, motiv pentru care va merge acasă.

Potrivit medicului, este important că fetiţa, diagnosticată cu 'intoxicaţie accidental cu substanţă ilicită', a fost adusă foarte repede la spital, starea ei fiind bună şi la sosirea în UPU.

"A fost adusă într-un timp util, aproape imediat după producerea incidentului, ceea ce era de mare ajutor şi probabil că nici nu a reuşit să mănânce într-o cantitate aşa de mare, care să-i fi pus viaţa în pericol sau să dezvolte simptome foarte severe, pentru că ar fi putut să fie astfel de simptome", a precizat dr. Kacsó Jolán.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc a declanşat imediat o anchetă, care a stabilit că fetiţa de patru ani 'a consumat, se pare, o prăjitură pe al cărei ambalaj era menţionat, printre celelalte ingrediente, şi acest conţinut de marijuana'.

Sursa citată a arătat că una dintre priorităţile în anchetă este să se stabilească cum a intrat familia în posesia prăjiturii şi cum a ajuns fetiţa să o consume.

"Pe teritoriul ţării noastre, după cum ştiţi, consumul, dar şi deţinerea acestor substanţe fiind interzise, s-a întocmit un dosar de cercetare penală, în care cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor legate de acest caz, la finalizare urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, de către poliţiştii specializaţi ai structurii noastre, sub coordonarea procurorului DIICOT", a adăugat Gheorghe Filip.