Doi tineri, unul din Bucureşti şi altul din Marea Britanie, au avut nevoie de intervenţia cadrelor medicale, luni, în zona unui festival de muzică electronică din Mamaia, existând suspiciuni că ei consumaseră droguri, unul fiind în stare de inconştienţă, iar celălalt era agitat, transmite news.ro.

Interventie ambulantaFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, cadrele medicale au fost solicitate să intervină luni dimineaţa, în Mamaia, în zona unui festival de muzică electronică din staţiune, după ce doi tineri prezentau simptome ale consumului de substanţe interzise, unul fiind inconştient, iar celălalt agitat.

Cei doi tineri, unul de 25 de ani din Bucureşti, iar cel de-al doilea, în vârstă de 20 de ani, din Londra, au primit îngrijiri de specialitate.

Bărbatul din România a fost preluat de ambulanţă şi dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru continuarea investigaţiilor, în timp ce tânărul din Marea Britanie a refuzat să fie dus la unitatea medicală.

După aceste două intervenţii, cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate să intervină tot în nordul staţiunii Mamaia, la o altă persoană suspectă de consum de droguri.

Conform reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă, este vorba de o femeie din Polonia. Aceasta a fost transportată în comă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ministrul de Interne,Carmen Dan, a spus sâmbătăcă în acest sezon estival vor fi făcute teste antidrog pe litoral, precizând că angajaţii MAI trebuie să fie "mult mai atenţi şi mai motivaţi" legat de această problemă, să acţioneze atât pe latura preventivă, dar şi pe segmentul de intervenţie, pentru că "traficul şi consumul de droguri reprezintă un risc în toată zona litoralului românesc"