Firma RETIM Ecologic Service SA, noul operator de salubrizare din oraşul Arad, a fost sancţionată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, pentru modul defectuos în care realizează colectarea deşeurilor menajere în municipiul reşedinţă de judeţ, potrivit reprezentanţilor instituţiei, citați de Agerpres.

După ce Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Direcţiei Generale Poliţia Locală, a sancţionat SC RETIM Ecologic Service SA cu două amenzi, una în cuantum de 20.600 lei, iar o alta în valoare de 40.000 de lei, Garda de Mediu s-a autosesizat asupra situaţiei, aplicând RETIM, duminică, două amenzi în valoare totală de 100.000 lei.

"Urmare a articolelor apărute în presă şi a Ordinului Instituţiei Prefectului - Judeţul Arad, emis joi 26 aprilie, cu privire la deficienţele privind colectarea deşeurilor în municipiul Arad, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Arad s-a autosesizat", a declarat comisarul şef al instituţiei, Petru Sorin Brădicean.

Potrivit acestuia, în perioada 26 aprilie - 29 aprilie, Comisariatul Judeţean Arad a efectuat trei controale succesive împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad la operatorul de salubritate de pe Lotul I, SC RETIM Ecologic Service SA.

În urma controalelor, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Arad a decis să dea un termen pentru ca oraşul să fie salubrizat corespunzător, termenul fiind 28 aprilie, ora 16,00.

"Verificările noastre au continuat în data de 28 aprilie, după expirarea termenului oferit companiei de salubrizare, dar şi duminică, 29 aprilie, constatând aceleaşi probleme sesizate şi la prima inspecţie. Ca urmare, Garda de Mediu a aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 100.000 de lei, fiind stabilit un nou termen de revenire la normalitate pentru data de 1 mai, ora 20.00", a adăugat Petru Sorin Brădicean.