Un muncitor de la o fabrică de mase plastice din apropierea municipiului Hunedoara a fost transportat la spital cu arsuri în urma unui incendiu puternic izbucnit la societatea la care lucrează. Peste 30 de pompieri intervin duminică seară pentru stingerea focului, care a cuprins o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Norul de fum a putut fi observat de la o distanţă de aproximativ zece kilometri, informează news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, şase autospeciale de stingere cu capacitate mărită de la detaşamentele de pompieri Hunedoara, Deva şi Orăştie intervin duminică seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unei fabrici de mase plastice.

În total, sunt peste 30 de pompieri la faţa locului, iar intervenţia este îngreunată de faptul că hidranţii din incinta unităţii sunt dezafectaţi, aprovizionarea fiind făcută în sistem navetă.

Totodată, la locul incendiului a fost chemată şi o ambulanţă SMURD, care a preluat şi dus la spital un muncitor care a suferit arsuri de gradul întâi la un picior.

”Incendiul izbucnit la o companie specializată în fabricarea maselor plastice se desfăşoară pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Pompierii au reuşit stoparea extinderii incendiului la halele de producţie. Acţionează acum pentru lichidarea arderii care degajă în continuare o cantitate mare de fum”, a transmis ISU Hunedoara.

Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Deoarece prin ardere deşeurile din plastic au generat o mare cantitate de fum la faţa locului a ajuns şi o echipă a Gărzii de Mediu pentru prelevarea de probe. Norul de fum a putut fi observat de la o distanţă de aproximativ zece kilometri.