Premierul Viorica Dăncilă a transmis că Ziua Veteranilor de Război ”ne oferă ocazia să ne arătăm recunoștința față de eroii care au luptat pentru acest popor” și e important să transmitem și generațiilor viitoare respectul pentru istoria acestui popor și față de moștenirea pe care veteranii de război au lăsat-o - România. De asemenea, Liviu Dragnea a scris într-un mesaj pe Facebook că ”de Ziua Veteranilor de Război, să îi omagiem pe acești eroi care au luptat pentru ca noi să fim liberi” și că ”România pe care o iubim și pe care ne-o dorim mai europeană, mai prosperă, mai dezvoltată, nu ar fi existat fără sacrificiile celor care au crezut în ea”.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

”Ziua Veteranilor de Război pe care o cinstim astăzi ne oferă ocazia să ne arătăm recunoștința față de eroii care au luptat pentru acest popor, pentru faptele de arme, curajul și puterea de sacrificiu pe care le-au pus în slujba României.

Lecțiile de patriotism pe care le transmit veteranii de război au o însemnătate aparte pentru noi toți, mai ales în Anul Centenar. E important să transmitem și generațiilor viitoare respectul pentru istoria acestui popor și față de moștenirea pe care aceștia ne-au lasat-o, România.

Felicit Armata Română pentru modul în care îi onorează pe veteranii noștri, iar celor care sunt în viață le doresc sănătate și la multi ani!”, a transmis Viorica Dăncilă pe site-ul Guvernului.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a scris la rândul său pe pagina deFacebookcă ”România pe care o iubim și pe care ne-o dorim mai europeană, mai prosperă, mai dezvoltată, nu ar fi existat fără sacrificiile celor care au crezut în ea”.

Acesta a continuat:

”Poate nu am fi sărbătorit, anul acesta, Centenarul Marii Uniri, dacă românii curajoși, care au pus țara mai presus de viață, ar fi făcut altă alegere.

De aceea, de Ziua Veteranilor de Război, să îi omagiem pe acești eroi care au luptat pentru ca noi să fim liberi și să construim țara în care trăim astăzi”.

În urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a avut peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi şi aproape 92.000 de militari au murit în acea perioadă. În prezent mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, aproape 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război, potrivit News.ro.