Președintele PSD Liviu Dragnea a fost vineri la DNA în legătură cu Dosarul Tel Drum. El a susținut că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință că i s-a aprobat cererea de a obține o copie electronică a dosarului.Întrebat de un jurnalist, la ieșirea din DNA, dacă va încheia un acord de recunoaștere a vinovăției, a spus ”Ce prostie este asta, de unde ţi-a venit aşa ceva, cum să fac aşa ceva, să recunosc o vină pe care nu o am?”

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: ”Sunt chemat în același dosar în care a fost chemat și ultima dată aici ca să mi se aducă la cunoștință că mi s-a aprobat cererea de a mi se pune la dispoziție dosarul scanat”, a declarat Dragnea. El a stat la sediul DNA în jur de 15 minute și a evitat să dea mai multe detalii legate de discuția cu procurorii.

Potrivit news.ro, Dragnea a ajuns la DNA în jurul orei 17.40 şi şi-a făcut cu greu loc printre jurnalişti, cărora le-a pus în vedere că nu va face nicio declaraţie, lăsând de înţeles însă că ar putea răspunde la plecare întrebărilor.

"Vă rog să mă lăsaţi să intru. Dacă nu mă lăsaţi, vă acuză DNA că obstrucţionaţi justiţia (...) Deci nu mă lăsaţi să intru...eu vă spun că tot pe aici o să ies", le-a spus Dragnea jurnaliştilor care l-au asaltat cu întrebări.

Întrebat de un jurnalist dacă va încheia cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Dragnea a spus, iritat: "Ce prostie este asta, de unde ţi-a venit aşa ceva, cum să fac aşa ceva, să recunosc o vină pe care nu o am?".

Inițial surse juridice citate de Agerpres au precizat că președintele PSD Liviu Dragnea este audiat la DNA în dosarul Belina.

În Dosarul Belina sunt cercetate, alături de Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Shhaideh a fost audiată miercuri în același dosar.

Din cauza implicării în acest dosar, în 12 octombrie 2017, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat din funcţiile de ministru al Dezvoltării, respectiv ministru al Fondurilor Europene, într-o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD.

Potrivit ordonanţei întocmite de procurori, în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate H.G. 943/2013, act cu caracter individual şi HG 858/2013, act cu caracter normativ, acte prin care au fost încălcate prevederi din: Constituţiei României, Legea apelor 107/1996, Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică, O.U.G. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", Legea 115/1999 a responsabilităţii ministeriale, Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.

Totodată, au fost făcute notări în cărţile funciare ale celor două imobile (insula Belina şi braţul Pavel) cu încălcarea dispoziţiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de închiriere şi pentru a facilita adoptarea hotărârilor de guvern menţionate.