Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a declarat, vineri, ca nu s-a ajuns la nici o intelegere cu sindicatele din invatamant. Liderii celor patru federatii sindicale din invatamant au respins oferta ministerului, de a creste salariile profesorilor cu sase la suta de la 1 aprilie si cinci la suta de la 1 octombrie si ameninta cu greva daca Executivul nu va mari oferta.

"Din pacate, nu am reusit sa ne intelegem. Oferta Guvernului este foarte clara: sase la suta de la 1 aprilie si sase la suta de la 1 octombrie, dar ea a fost gasita de neacceptat de catre sindicalisti", a declarat, la finalul intrevederii cu sindicalistii, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.

Sindicalistii considera ca aceasta oferta este de neacceptat si ameninta cu declansarea conflictului de munca care poate culmina chiar si cu greva generala.

"Nu putem accepta aceasta oferta atat timp cat exista acei 6% din PIB alocati bugetului educatiei, chiar daca o parte dintre ei sunt destinati investitiilor in infrastructura", a declarat presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, precizand ca o parte din acesti bani ar trebui transferati catre resursa umana.

Isvoranu a refuzat sa precizeze procentul cerut de federatia pe care o reprezinta, insa a subliniat ca pentru un invatamant de calitate sunt necesare si salarii motivante.