Klaus Iohannis a declarat joi că îi va cere explicații premierului Viorica Dăncilă despre vizita în Israel, subliniind că el este „președintele Republicii”, chiar daca PSD-ului nu îi convine, și, în această calitate, „răspunde de politica externă” a României.

Klaus Iohannis si Viorica DancilaFoto: Presidency.ro

„Fiți asigurați că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală, fără să spună o vorbă, fără măcar ca din politețe să mă sune sau să treacă pe la mine”, a spus Iohannis, întrebat cum comentează vizita pe care Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea o efectuează în aceste zile în Israel.

Șeful statului a precizat că și el s-a întrebat, după ce l-a văzut pe Liviu Dragnea că „s-a lăudat la televizor că a rezolvat problema ambasadei” României în Israel, „în ce calitate a rezolvat această chestiune”.

”Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt președintele Republicii și eu răspund de politica externă” a României, a subliniat el.

Klaus Iohannis a acuzat faptul că Dragnea „încearcă să folosească astfel de teme false pentru a câștiga capital electoral, recunoaștere internațională”.

Întrebat de ziariști dacă la Palatul Cotroceni a ajuns o propunere de numire a unui nou ambasador în Israel, Iohannis a răspuns: „Nu am văzut așa ceva dar nici nu am verificat. O să întreb la colegi să văd dacă există așa ceva”.