Președintele Klaus Iohannis a comentat ironic, joi, în legătură cu adoptarea legii ce permite ca unele persoane să poată executa pedepsele cu închisoarea la domiciliu, că "unii dintre cei care au votat cu mult entuziasm probabil se gândesc preventiv că, decât să meargă la închisoare, să meargă acasă".

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Șeful statului a punctat însă că "asta nu înseamnă că măsura trebuie eliminată".

"Există și la nivel european (acest gen de măsură, n.r.), dar trebuie aplicată atunci când nu există niciun pericol social. Dar așa, paușal, nu mi se pare o idee bună", a susținut președintele Iohannis, într-o declarație dată jurnaliștilor la finalul unei dezbateri despre tineri, organizată la Bacău.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuriproiectul de lege privind măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate, precum detenția la domiciliu și de weekend pentru condamnările de maxim 5 ani, proiect ce aparține inițial parlamentarilor PNL, dar modificat substanțial de deputații juriști PSD și ALDE.

Cei care au comis infracțiuni cu violență, recidiviștii, precum și cei care au fost condamnați pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență nu pot beneficia de aceste măsuri. Au fost 170 voturi "pentru", 80 "impotriva".