Președintele Klaus Iohannis a ironizat joi „așa numitele” stenograme prezentate seara trecută de Antena 3, și care ar fi redat conținutul unei convorbiri telefonice dintre șeful statului și premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dancila si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

„Arată mai degrabă ce și-ar fi dorit PSD-iștii să se fi discutat decât ce s-a discutat”, a declarat Iohannis, care efectuează o vizită în Bacău.

Reacția sa vine după ce Antena 3 a prezentat, fără a atribui nicio sursă, o presupusă stenogramă a unei convorbiri telefonice dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, legată de propunerea de mediere a președintelui între Guvern și Banca Națională.

Aceste „stenograme” ale Antenei 3 îi atribuie un ton foarte ferm lui Viorica Dăncilă, față de un Klaus Iohannis defensiv.

Iată mai jos câteva paragrafe, publicate de dcnews.ro:

„Viorica Dăncilă: Plec în Israel. Oricum, joi vin doar eu la Palatul Cotroceni pentru că nu există niciun conflict cu BNR, nu accept altfel. Nu e cazul să vină altcineva din cadrul Guvernului. Vin doar eu într-o zi și vorbim.

Klaus Iohannis: Am anunțat deja această întâlnire. Lăsați-i să vină măcar pe Eugen Teodorovici sau pe vicepremierul Viorel Ștefan.

Viorica Dăncilă: Nu, nu vine nimeni în afară de mine.

Klaus Iohannis: Și eu ce fac acum? ”

Tot miercuri seara, Mihai Gâdea a prezentat drept reală o scrisoare atribuită unei judecătoare din Sălaj, care ar fi reclamat către Guvern formarea ilegală a unei echipe mixte procuror-judecător-SRI. Mihai Gâdea a susținut că are „originalul” scrisorii, pe care a prezentat-o ca fiind „foarte, foarte tare”, „absolut devastatoare”.

În realitate, judecătoarea Maria-Cristina Ștef de la Tribunalul Sălaj depusese săptămâna trecută o plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în cazul acestei scrisori, după cum a precizat Parchetul Sălaj.