Premierul Viorica Dăncilă, a primit "Crucea Sfântului Mormânt", cea mai înalta distincție a Patriarhiei Ierusalimului, în cadrul întâlnirii cu Prea Fericitul Teophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, care a avut loc joi la Ierusalim, se arată într-un comunicat al Guvernului. "Întrevederea a fost urmată de o scurtă vizită la Biserica Sfântului Mormânt, locul unde Iisus Hristos a Înviat, considerat Centrul Lumii Creștine", se precizează în comunicat.

Viorica Dancila si Patriarhul IerusalimuluiFoto: Guvern

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă "a apreciat faptul că se asigură permanent accesul pelerinilor români la Locurile Sfinte".

"Discuțiile au evidențiat bunele relații dintre Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și Patriarhia Ierusalimului, precum și teme de interes care vizează promovarea toleranței și a dialogului interconfesional, combaterea stereotipurilor negative și periculoase cu privire la religii, rase sau sexe, precum și situația de securitate a creștinilor în regiunile aflate în conflict, în special din Orientul Mijlociu și Nordul Africii", se precizează în comunicat.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit și cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.