Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus, miercuri, că nu vede niciun fel de probleme ca Darius Vâlcov, consilier al premierului, condamnat în primă instanță pentru corupție, să facă parte din delegația care va merge vineri la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre relația BNR-Executiv.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

Întrebat de jurnaliști dacă vede oportună prezența lui Vâlcov la Cotroceni, Teodorovici a spus că premierul Viorica Dăncilă va stabili cine va merge la discuții, dar, din punctul său de vedere, nu există nicio problemă. ”Din partea mea, nu văd niciun fel de probleme”, a comentat ministrul, adăugând că își amintește că a colaborat foarte bine cu acesta de-a lungul timpului.

Teodorovici declara marți că nu există niciun fel de război între BNR și guvern, respingând astfel medierea anunțată de președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, la ora 12.00, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. La întâlnire participă și prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. O discuție privind conflictul BNR-Guvern va avea loc și cu premierul Viorica Dăncilă, întâlnirea fiind programată pentru vineri.

Vâlcov, autorul programului de guvernare al PSD și consilier al premierului, a fost condamnat în februarie la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Deși decizia nu este definitivă, menținerea sa în funcție a fost contestată de opinia publică și de opoziție.