Fostul patron al Tel Drum Marian Fişcuci a luat-o la fugă, marţi, la ieşirea de la DNA, unde a fost citat pentru noi audieri în dosarul în care este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi unde era aşteptat de jurnalişti, relatează News.ro.

Marian Fiscuci fugind de jurnalistiFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Marian Fişcuci, primul proprietar al Tel Drum, a fost la DNA, marţi, pentru noi audieri.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marian Fişcuci a vrut să îi evite pe jurnaliştii care îl aşteptau, dar, văzând că aceştia îl urmează, a luat-o la fugă.

În dosarul Tel Drum, Marian Fişcuci, apropiat al liderului PSD şi acţionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, în noiembrie 2017 a fost pus sub acuzare şi liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.