​Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a fost trimis într-o vizita oficială în Statul Israel, în perioada 22 - 25 aprilie 2018, potrivit unui memorandum intern discutat în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din 18 aprilie. Mlădinoiu a plecat în Israel împreună cu Silviu Vexler, reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei comunităţilor Evreieşti din România. Imediat după Mlădinoiu, ar putea ajunge în Israel premierul Vorica Dăncilă împreună cu șeful PSD Liviu Dragnea, potrivit unor surse guvernamentale. Aceste vizite ar avea loc pe fondul unui scandal stârnit în România în urma anunțului lui Liviu Dragnea că ambasada României la Tel Aviv va fi mutată la Ierusalim.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

UPDATE Întrebat dacă Viorica Dăncilă va pleca miercuri în Israel, Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că programul premierului va fi anunțat de biroul de presă.

Premierul Israelului Benjamin Netanyahu l-a invitat pe liderul PSD Liviu Dragnea în Israel, potrivit unui document prezentat luni seara de Antena 3. Documentul reprezintă o scrisoare pe care Benjamin Netanyahu i-ar fi trimis-o președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prin care îl invită pe acesta la Ierusalim.

Nu ar fi prima vizită a lui Dragnea în Ierusalim. Liderul PSD a mai avut o intalnire cu Benjamin Netanyahu în perioada 11-13 iulie. Mai amintim și faptul că Dragnea se bazează pe servicii oferite de consultanți politici israelieni. Vezi aici mai multe amănunte.

În privința vizitei Vioricăi Dăncilă în Israel, până în acest moment Guvernul nu a transmis nicio informare oficială.

Memorandumul Intern aprobat în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din 18 aprilie vizează "participarea domnului deputat Silviu Vexler, reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei comunităţilor Evreieşti din România, la delegaţia care îl va însoţi pe domnul Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în vizita oficială în Statul Israel (22 - 25 aprilie 2018)". Vezi aicistenograma ședinței Biroului Permanent.

Reamintim că Liviu Dragnea încearcă de mai mult timp să se apropie de oficiali din Israel, stârnind chiar și controverse uriașe cum a fost cea legată de mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Liviu Dragnea a anunțat săptămâna trecută că Executivul a aprobat un memorandum în acest sens. A doua zi, anunțul făcut de Dragnea a fost dur criticat de președintele Klaus Iohannis, dar a fost salutat, în schimb, de autoritătile din Israel. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a spus că "nu este o decizie, ci este lansarea unei platforme de discuții".

Adrian Mladinoiu, fost aghiotant al liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost numit în ianuarie 2017, secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, fiind printre primele numiri făcute în guvernul format după câștigarea alegerilor de către PSD.

Pentru mai multe amănunte, citește: