Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi omologul său croat Dražen Bosniakovic au vizitat luni Penitenciarul Bucureşti - Jilava şi au discutat despre activităţile de reintegrare socială desfăşurare cu persoanele private de libertate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, despre paza perimetrului de deţinere, precum şi despre măsurile luate de Ministerul Justiţiei pentru rezolvarea problemelor din sistemul penitenciar, scrie news.ro.

T. Toader, vizita la Penitenciarul JilavaFoto: Facebook - Tudorel Toader

"În debutul vizitei a fost realizată o prezentare a Penitenciarului Bucureşti-Jilava, menţionându-se aspecte privitoare la structura fizică a unităţii, organigramă, activităţile de reintegrare socială desfăşurare cu persoanele private de libertate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, precum şi paza perimetrului de deţinere. De asemenea, ministrul justiţiei, prof.univ.dr. Tudorel Toader, a relatat pe scurt demersurile iniţiate de Ministerul Justiţiei în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar", anunţă Ministerul Justiţiei.

Întâlnirea a reprezentat o oportunitate deosebită atât pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cât şi pentru schimbul de bune practici în domeniile comune de interes, conform MJ.

Din delegaţia română au mai făcut parte: conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, Ministerul Justiţiei şi comisar şef de penitenciare Marian Dobrică, director general, Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Din delegaţia croată au făcut parte: JuroMartinovic, secretar de stat, Ivan Crncek, consilier personal al ministrului justiţiei, Sedina Dubravcic, şeful cabinetului ministrului justiţiei, iar din partea Ambasadei Republicii Croaţia la Bucureşti a participat ambasadorul Davor Vidis.