Peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari intervin, duminică, în loalitatea Asău, judeţul Bacău, pentru stingerea unui incendiu de litieră care se manifestă pe şase hectare cu degajări de fum. Accesul în zonă se face extrem de greu, terenul fiind accidentat, iar pădurea deasă. Sunt multe focare care fumegă în adâncime, dar pompierii spun că nu există pericol de extindere.

Foc într-o pdure bcuan care arde de sâmbtFoto: News.ro

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat, duminică, pentru News.ro, că incendiul de litieră a izbicnit în cursul zilei de sâmbătă, dar nu a putut fi stins.

”Iniţial, apelul sosit pe 112 anunţa incendiu de vebetaţie, dar colegii sosiţi la faţa locului au constatat că este vorba despre litieră. Până la finalul zilei au acţionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanţi ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Asău şi 31 de jandarmi”, a declarat Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de duminică au fost suplimentate forţele în teren, acţionând peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari.

Incendiul se manifest într-o pădure mixtă - foioase şi conigere - pe o suprafaţă de şase hectare.

”Aprovizioonarea cu apă se realizează din surse naturale, nu există o problemă în acest sens. Dificil este încă accesul în zonă, terenul fiind foarte accidentat, iar pădurea deasă”, a mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Intrucat în zona de manevră s-au descoperit în trecut elemente de muniţie rămasă neexplodată, pentru protecţia echipajelor angrenate în misiune, la fata locului s-a deplasat şi o echipă de pitotehnişti.

În cursul zilei de sâmbătă, în urma misiunii de cercetare şi detectare a terenului, personalul calificat a identificat 2 cartuse calibru 7,92 mm.