Pe Autostrada A1 Deva - Nădlac, la kilometrul 516, în zona localităţii Ortişoara, judeţul Timiş, a avut loc un accident rutier grav după ce un sofer de 18 ani, care avea patru pasageri in masina, nu a mai putut controla autovehiculul din cauza vitezei si a intrat in parapet.

Accident grav in TimisFoto: News.ro

UPDATE 12.27Din primele informaţii se pare că șoferul se deplasa, în cadrul unui grup de autoturisme, spre Arad, unde este programat un concurs automobilistic. (news.ro)

UPDATE 10.43 Accidentul a fost provocat de excesul de viteză, persoana decedată fiind șoferul de 18 ani, potrivit Agerpres.

"ISU Timiş a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe A1 - km 516. O maşină în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma impactului o persoană a decedat iar alte trei au suferit multiple traumatisme. La locul intervenţiei a fost solicitat şi elicopterul SMURD, pentru a prelua o victimă inconştientă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Cea de-a cincea persoană este conştientă, nu are răni grave, dar a fost transportată totuşi la spital, pentru investigaţii.

La locul accidentului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, trei autosanitare SMURD, 16 subofiţeri, o ambulanţă SAJ şi echipaje de poliţie.

UPDATE 10.36O coloană de maşini s-a format pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri, duminică, pe autostrada Timişoara – Arad, autorităţile blocând circulaţia o oră pentru cercetări. (news.ro)

Şoferul acestuia a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând într-un parapet marginal, potrivit informațiile inițiale de la Infotrafic.

În urma evenimentului au rezultat 5 victime, dintre care o persoană decedată, alta rănită grav şi celelalte trei rănite uşor.

Circulaţia rutieră a fost oprită pentru efectuarea cercetării locului faptei.