Raportul Departamentului de Stat: Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România. Mita este în continuare o practică obişnuită în sectorul public. Politicieni deţin media şi influenţează politica editorială

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 17:07 Actualitate | Esenţial


U.S. Department of State
Foto: state.gov
 documente
(21 Apr 2018) PDF, 227KB
Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România, iar mita este în continuare o practică obişnuită în sectorul public, se arată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România în anul 2017, citat de News.ro. Documentul precizează că politicieni deţin media şi influenţează politica editorială. În privinţa libertăţii de exprimare, este menţionată "lista neagră" făcută de Carmen Dan în februarie anul trecut, când a acuzat mai mulţi ziarişti că sprijină protestele antiguvernamentale. Şi atitudinea Gabrielei Firea de interzicere a accesului ONG-urilor la şedinţele CGMB este amintită.

Legea prevede sancţiuni penale împotriva oficialilor pentru corupţie, însă, în ciuda numeroaselor procese penale, practicile de corupţie au rămas larg răspândite. Au existat numeroase cazuri de corupţie la nivel guvernamental în cursul anului. Corupţia a rămas o problemă, conform indicatorilor Băncii Mondiale. Mita a rămas o practică obişnuită în sectorul public. Legile nu au fost întotdeauna implementate în mod eficient, iar oficialii, inclusiv judecătorii, s-au angajat uneori în practici corupte cu impunitate. Imunitatea de la urmărirea penală deţinută de actualii şi fostii membri ai cabinetului care au fost şi membri ai Parlamentului a blocat uneori investigaţiile, se arată în raportul publicat de Departamentul de Stat.

În privinţa corupţiei, documentul aminteşte că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a continuat în ritm constant să investigheze numeroase cazuri de corupţie care implică politicieni, persoane din sistemul judiciar şi din administraţie. Este menţionat cazul deputatului PSD Ion Munteanu, suspectat de DNA de trafic de influenţă şi spălarea banilor pentru că a primit peste 400.000 de euro în schimbul facilitării tranzacţiilor între un om de afaceri şi o întreprindere de stat.

Raportul menţionează că, până la 31 august, DNA a trimis în judecată 209 cazuri care au implicat 573 de inculpaţi, inclusiv un ministru, doi parlamentari, un secretar de stat, un judecător, un procuror, 12 primari şi 16 ofiţeri de poliţie. Verdictele în cazurile de corupţie au fost adesea inconsistente, cu sentinţe care variază foarte mult în cazul unor infracţiuni similare, se arată în raport.

Este menţionată şi corupţia în domeniul achiziţiilor publice şi este reclamat faptul că acţiunile guvernamentale în acest domeniu nu au fost semnificative.

Până la 31 august, Parlamentul a respins cererile de ridicare a imunităţii pentru a permite investigaţiile care implică un actual şi un fost ministru, aminteşte documentul.

Sistemul judiciar a luat măsuri de urmărire penală şi de sancţionare a funcţionarilor care au săvârşit abuzuri, însă autorităţile au amânat procedurile care implică presupuse abuzuri ale poliţiei; rezultatul a fost că multe dintre cazuri s-au încheiat cu achitarea. Poliţia a fost frecvent exonerată în cazurile de bătăi şi alte tratamente crude, inumane sau degradante. Corupţia de la nivelul Poliţiei a contribuit la lipsa de respect faţă de poliţişti a cetăţenilor şi la ignorarea autorităţii lor, subliniază totodată raportul.

În ceea ce priveşte libertatea de exprimare, este amintit faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o conferinţă de presă din luna februarie anul trecut, a nominalizat câţiva jurnalişti cunoscuţi pe care i-a acuzat că sprijină protestele antiguvernamentale. Ea a criticat şi grupul de Facebook "Corupţia ucide" pentru că i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă. Jurnaliştii şi ONG-urile au reclamat faptul că aceste declaraţii sunt împotriva libertăţii de exprimare, iar prezentarea unei astfel de "liste negre" reprezintă un gest de intimidare, se arată în raport.
 
În document este menţionată şi Gabriela Firea, primarul Capitalei, pentru plângerea penală pentru hărţuire depusă împotriva unui site care scrie despre activitatea municipalităţii şi a cheltuielilor publice. Se mai arată că primarul a refuzat în mod repetat accesul presei şi al ONG-urile la şedinţele CGMB.
 
La acelaşi capitol se precizează că, în 11 decembrie, în timpul protestelor antiguvernamentale împotriva corupţiei, poliţia a anunţat că au început investigaţii penale împotriva mai multor persoane care au postat pe Facebook apeluri la protest, susţinând că au incitat la încălcarea ordinii publice datorită limbajului folosit în postări. Raportul menţionează că astfel de infracţiuni sunt pedepsite cu închisoare de la trei luni la trei ani sau cu amendă penală.

Totodată, Departamentul de Stat nominalizează posturile Antena 3 şi România TV, despre care scrie că sunt controlate de oameni de afaceri care sunt susţinători fervenţi ai puterii guvernamentale, posturi care au relatat inexact despre protestele antiguvernamentale din luna ianuarie.

De altfel, în document se menţionează că politicieni sau persoane cu strânse legături cu politicienii deţin sau controlează indirect numeroase instituţii medii la nivel naţional şi local, ştirile şi orientarea acestora reflectând frecvent opiniile propietarilor.

În ceea ce priveşte închisorile, raportul menţionează că în continuare supraaglomerarea şi condiţiile care nu întrunesc standardele internaţionale, în timp ce abuzurile asupra deţinuţilor continuă să fie o problemă.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4945 vizualizari

 • -37 (49 voturi)    
  Domnu Trump, cu ambasadoru (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 17:34)

  asistat [utilizator]

  asta, rezolvam si noi?
  • +5 (11 voturi)    
   Adica sa-l premieze (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:17)

   marius33 [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   la asta te referi nu ?
   • -2 (4 voturi)    
    Comment sters de user (Duminică, 22 aprilie 2018, 8:57)

    Un Nene [anonim] i-a raspuns lui marius33

    • 0 (0 voturi)    
     nici chiar asa... (Duminică, 22 aprilie 2018, 15:22)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Un Nene

     Poate sunteti un pic obosit.

     Posibil sa se lucreze acolo si inca nu vedem rezultatelel - dar ii loveste zici ca a ciocnit comeata pamantul - stim ca s-a mai intamplat.

     Rabdarica si sa puna osul mai puternic romanii - zic si io.

     In coruptie mereu este nevoie de cel putin 2 persoane - de la 3 in colo avem grupul infractional si se pedepseste penal.
  • +2 (10 voturi)    
   Asta ? Mesajul (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:52)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Este foarte Clar
   https://www.news.ro/eveniment/manifestantii-din-capitala-au-inceput-sa-plece-in-grupuri-de-sute-de-persoane-circa-30-000-de-oameni-continua-protestele-1922400501362017022316611580

   Atentie si zoom la poza!
   • -12 (16 voturi)    
    Iar’ am loat niste cinzeacă (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 20:20)

    asistat [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    lo bord, ă?
  • +9 (15 voturi)    
   s-a demonstrat ca PSD a mintit si cu ambasadoru (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 21:21)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   cand a fost ales Trump era plin de PSD-isti la Antena 3 care minteau cu nerusinare ca Trump va schimba ambasadorul din Romania....

   uite ca Trump are 1 an de mandat si nici gand sa schimbe ambasadorul pt ca e multumit de el
  • +3 (5 voturi)    
   Lol (Duminică, 22 aprilie 2018, 1:29)

   Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   A ajuns un asistat sa deschida se bage in seama si el :)
   • +4 (4 voturi)    
    lipseste mazeta, ea deschidea comentariile (Duminică, 22 aprilie 2018, 12:32)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui Tony_K

    nu stim ce-i cu ea, pe unde o fi, pe unde s-o instrui si cu cine, ca baga americanii bani in mass media si trebuie sa ridice stacheta. Of, grea e viata!
 • +31 (41 voturi)    
  SUA spune ca Antena 3 dezinformeaza (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 17:39)

  Kivek [utilizator]

  cititi pagina 11: Two major private broadcasters, Antena 3 and Romania Television, were controlled by businessmen who were vocal supporters of the government. Both outlets gave strongly critical and factually inaccurate coverage of the January
  antigovernment protests.
  • +4 (6 voturi)    
   Important ... (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:18)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   ...nu e ce spune SUA ci daca iesim NOI la vot.Daca iarasi oamenii cu creier vor fi elitisti de carton si "nu vor avea cu cine vota" si se "vor pi$a pe el de vot",vom ramane cu voturile sosonarilor si asistatilor social.Da si cu rapoartele Departamentului de Stat.
  • -16 (22 voturi)    
   serios? (Duminică, 22 aprilie 2018, 0:03)

   meditatorul [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   de protocoale zic ceva? de dosarele facute la comanda, de campul tactic, de parteneriate, de paradeala? de case facute din meditatii? nu? curios...
   • +3 (7 voturi)    
    mdea, se pare ca si Departamentul de Stat (Duminică, 22 aprilie 2018, 10:27)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

    al US e plin de basisti, de SRI-isti si poate chiar si doi-trei din Statul paralel.
    Tot cu tampeniile alea stai in gura mai baieti? Va spun oamenii aia ca vorbiti prostii dar voi nu si nu: Batman! Batman!
   • +2 (2 voturi)    
    PSD da lectii departamentului de stat ce sa faca? (Duminică, 22 aprilie 2018, 13:10)

    Kivek [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

    UE, departamentul de stat al SUA, Presedintele Frantei etc spun ADEVARUl, spun ceea ce e evident pt orice om normal


    povestile Antena 3 , delirul lui Dragnea despre 'protocoale' ...sunt importante doar pt votantii PSD, in rest nimeni nu le va comenta pt ca protocoalele sunt NORMALE, sunt LEGALE.

    nu a spus niciun judecator ca protocoalele ar fi ilegale, doar PENALII spun asta iar SUA, Franta, UE nu sunt de partea PENALILOR ci de partea oamenilor cinstiti
 • +2 (2 voturi)    
  Autorizatii de constructii (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 18:12)

  florinos [utilizator]

  Problema cea mai mare este cand coruptia ajunge sa afecteze destinul a cetatenilor corecti, a celor platitori de taxe si impozite.

  Uitați doar la clădirea de pe bd. Independentei - Grozavesti cum a depasit numărul de etaje pentru care avea autorizatie si remarcati cum sunt aliniați stalpii de susținere: https://www.facebook.com/groups/2042908432591850/permalink/2100028890213137/
  • +4 (4 voturi)    
   wow (Duminică, 22 aprilie 2018, 2:29)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   din categoria: cladiri noi cu bulina rosie.
   • +3 (3 voturi)    
    nu rade, ca te ajunge (Duminică, 22 aprilie 2018, 10:42)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui ras-putin

    am obtinut un doument nou nout de la autoritatile statului si... era gresit! A trebuit sa umblu si dupa rectificativ!
 • +11 (11 voturi)    
  astia chiar sunt.. (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 18:49)

  exilatul [utilizator]

  nesimtiti!!!...cum isi permit sa critice unul din aliatii lor?!?!...inloc sa i incurajeze pt a avea cit mai multe succesuri in reforma justitiei, ei se apuca sa "dea cu parul"..si in cine?...in doua femei , reprezentante de marca ale partidului al carui escroc sef are consilieri..evrei...
 • -14 (20 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 18:53)

  srpc [utilizator]

  presa americana este obiectiva si impartiala? muahahaha
  • +6 (18 voturi)    
   Bag’o p’aia cu negrii (Duminică, 22 aprilie 2018, 1:21)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   “Da’ ce’ bre’, voi nu iatz asuprit pe negri?” Muhahahahaaaaa....
   • +5 (7 voturi)    
    In URSS presa este Pravda (Duminică, 22 aprilie 2018, 9:35)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

    Si rusiatudey, care preseaza efectiv mintiuca cetatenilor lor ca in URSS stirile sunt eco friendly fara aditivi, mai exact NU exista fake news la ei!
 • +9 (9 voturi)    
  Corect ! (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 18:58)

  Venier [utilizator]

  Cu biciul pe ei câ numai asa înteleg.
 • +16 (20 voturi)    
  Rusine SUA (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 18:58)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Cum indrazneste o tara sa atace cel mai competent partid din istoria lumii? De unde stiu asta? Pai asta sustine PSD constant. Toti sunt dezinformati, fie intentionat din lene, fie ONG-uri (??) dezinformeaza. Care, cand si unde este neimportant. Cum stim? Pentru ca minim un ONG din toata luema ese sponsorizat de Soros. Deci este dovedit. Cum? Tocmai am zis. Soros este impotriva PSD. De unde stiu? PSD spune asta. Cum dovedesc asta? Pai daca nu il lasa pe Dracnev in pace.
  SUA vrea raul tarii. De unde stiu? Altfel de ce ar ataca PSD constant SUA si ambasadorul de aici?
  UE este o armata de nazisti asa cum sustine si Erdogan. De ce? Pai daca nu lase guvernul sa guverneze. Scuze. GuvernELE. Plus MCV-ul ala care reprezinta arma Satanei. De unde stiu? Pai nu zice Dracnev ca nu e bun LGBT si daca UE il sustine, ce pot sa inteleg?

  Dar Rusia, Turcia si Coreea de Nord. Astea-s exemple de viitor si democratie. Astea trebuie imbratisate. Comunismul si finetea sa. Tocmai ni s-a demonstrat cu cantarea lebedelor somnambule cat de frumos era pe vremuri. Soimii si Pionierii.

  Si sincer, ce alt partid a mai schimbat prim ministri asa des? 4 mai exact, in 3 ani. Monta, Grindina, 2doze si Dancila.

  Si sa nu uitam. Nu exista coruptie. Nici abuz in serviciu. Nici lobby sau spaga. Nici trafic de influenta. Nici neglijenta in serviciu si nici conflict de interese. De unde stiu? Pai daca PSD le scoate din lege.

  De ce? Pentru ca pot! D-aia!

  Deci pe scurt: PSD fura legal asa ca SUA gerseste si ma astept ca Trump sa vina personal sa isi ceara scuze in fata sultanului mustacios. Poate chiar sa il roage sa il imprumute cu niste bani, mai ales ca Romania are asa o crestere economica, iar SUA o duce rau. Cine stie, poate Dracnev il si invata pe Trump putina politica de calitate. Asta e viitorul: stiri despre cum SUA este finanatata de Romania.

  Astept cu nerabdare sa iasa PSD la TV si sa terfeleasca SUA cu lipsa de dovezi si cu topic-uri incitante pentru Marea Prostime votanta a PSD-ului.
  • +4 (6 voturi)    
   Bun Foarte Bun Comentariul (Duminică, 22 aprilie 2018, 10:25)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Admin Hotnews- in trecut am vazut ca Admin Hotnews promova si astfel de Comentarii, cred ca se poate relua Traditia
 • +10 (10 voturi)    
  Fiindca romanii sunt niste ignoranti (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:33)

  emil bobu [utilizator]

  Romanii s-au obisnuit sa ignore tot ce inseamna politica, ceea ce este foarte rau pentru ca politica dicteaza viitorul tarii.

  Romanii: 20% ticalosi, 20% oameni buni si 60% ignoranti care saboteaza inconstient tara.
 • +9 (9 voturi)    
  Ce ba (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:35)

  KostasP [utilizator]

  Ce vor mericanii astia sa dispara ciubucu’ si coruptia, mai bine ar veni sa investeasca in Ro. Hehe. Si sa nu ne mai sperie cu rossia si alte prostii ca stim noi mai bine. dracnea si boboru’ este viitoru’. Cineva mai destept a spus, “nici libertate fara tara dar nici tara fara libertate”. romanii mai au mult pina cand inteleg lucruri simple. Deh, educatia...lipsa.
 • +6 (6 voturi)    
  sistemul medical (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:46)

  Alexflex [utilizator]

  mita este foarte intalnita in Romania mai ales in sitemul medical unde o asistenta medicala de ex. nu te baga in seama pana nu ii bagi in buzunar 50 ron
  • +1 (1 vot)    
   nu e chiar asa (Duminică, 22 aprilie 2018, 10:38)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Alexflex

   Ii bagi 50 de lei si in urmatoarele 50 de secunde te repede de nu te vezi! Trait de mine si familia la Floreasca.
 • -9 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 20:36)

  sorinnc [anonim]

 • -14 (16 voturi)    
  mare atentie (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 20:37)

  Jesuis.PasCharlie [utilizator]

  transatlanticii vorbesc de coruptie!
  Oh wait , se refera la alta tara???
  • +4 (4 voturi)    
   O tzara in proximitatea URSS (Duminică, 22 aprilie 2018, 10:40)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Jesuis.PasCharlie

   Care are Oameni alergici la P$D si A£D€
 • +7 (11 voturi)    
  Romanii au liderii pe care ii merita. (Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 20:41)

  JohnR [utilizator]

  Nu v-a placut de Boc prim ministru. Intre timp Boc e primar la Cluj, iar Clujul e oras cu adevarat european. Si preturile la imobiliare in Cluj sunt meritat peste Bucuresti.
  • 0 (2 voturi)    
   termina cu prostiile (Duminică, 22 aprilie 2018, 13:00)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

   de Cluj - oras European. A fost un oras ok, se transforma intr-o maghernita ordinara datorita lui Boc si cercului de afaceristi imobiliari cu care se betivaneste.
   Esti intr-o mare eroare Johnny, mai intreaba oameni care traiesc in Cluj.
   • 0 (0 voturi)    
    Te trezisi vorbind si inlaturasi orice indoiala (Duminică, 22 aprilie 2018, 22:29)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

    Fara sa intru in detalii, stiu Clujul foarte bine. Clujul a fost praf in timpul lui Funar, cand Timisoara a fost pe val. Acum Clujul e cel mai prestigios oras din Romania. Si asta e doar inceputul.Pe viitor Clujul va avea si metrou si va ajunge un mic Silicon Valley al Europei de Est.
 • +5 (9 voturi)    
  Dupa un astfel de Raport devastator (Duminică, 22 aprilie 2018, 2:26)

  Susufler0 [utilizator]

  al Departamentului de Stat cine isi mai poate inchipui ca vreo persoana cat de cat relevanta din Administratia americana ar mai fi dispusa sa se intalneasca cu Dragnea la Washington sau la Bucuresti ?

  PS. Nu se pune cu congresmenjj, deoarece cu congresmeni democrati sau republicani (e adevarat, nu dintre cei importanti care conteaza ci cu unu-doi dintre cei obisnuiti), ma pot intalni si eu ca sa schimb doua-trei vorbe.
  • +7 (7 voturi)    
   Intalnirea poate fi la Arestul Central (Duminică, 22 aprilie 2018, 10:42)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Unde i ar putea vizita pe Mandrii Capi La Famiglia P$D si A£D€ pentru a lua act de “suferintza” lor ca se afla acolo
   • +2 (2 voturi)    
    Iar dovada suprema ca SUA nu are (Duminică, 22 aprilie 2018, 12:39)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    parti-prisuri in legatura cu astfel de oameni ar fi raportul devastator pt Romania, pe care l-ar intocmi delegatia de congresmani americani venita la chemarea lui Dinti de Grebla si Tampiceanu sa cerceteze conditiile de detentie total necorespunzatoare in care sunt detinuti acestia doi in penitenciarele romanesti !

    PS. Mai spoiti si voi cu var baieti, ca acum sosesc sefii PSD-ALDE si voi unde-i cazati, ce conditii de trai si de scris le oferiti ?

    PPS Ţâ-ţâ ţâ...
  • +4 (4 voturi)    
   el e condamnat..vrea sa o trimita pe VASILICA (Duminică, 22 aprilie 2018, 13:11)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   cu Dragnea oricum nu se intalnea nimeni el fiind CONDAMNAT PENAL...dar vrea sa-si trimita SLUGA: Vasilica
 • +8 (8 voturi)    
  Asa e (Duminică, 22 aprilie 2018, 8:27)

  sir1 [utilizator]

  Si SUA au coruptie, chiar la nivel inalt, instututional, in domenii strategice. Si SUA au lobby. Si SUA au televiziuni gen Antena3 (CNN, Fox, etc), ah chiar chestii mai nocive precum InfoWars sau NRAtv (adica canale media pe fata despre fakenews si vandut arme publicului).

  Cu toate astea, ei nu se apropie nicaieri de nivelul de coruptie generalizata din tara asta. Daca coruptia ar fi tigari, ei fumeaza una pe zi, noi fumam doua pachete, si din acest motiv e atat ipocrit, si in acelasi timp justificat sa ne tina morala.

  Cat timp suntem cu coruptia pe frunte, o sa discutam doar cu acei americani/straini care sunt lafel ca noi, nu cu oameni morali si cinstiti.

  Cum sa cred eu in PSD-ALDE cand vad ca se dau partid nationaliso-izolationist, dar nu investesc nimic in tara asta? Pai cum vrem noi sa nu mai fim sclavi la stapani daca nu investim in infrastructura de transport, in educatie si in sanatate? Cum ne dorim noi sa fim independenti de resursele strainilor daca risipim resursele proprii fara cap? Cum vrem noi sa nu mai fim colonie, cat timp ne indobitocim poporul si il transformam intr-o natie de sclavi fara judecata?

  Ce idiot alege sa arunce cu bani in salarii inainte sa se asigure ca le poate plati? Pai medicii astia o sa plece in continuare, ca tot in conditii mizere vor lucra in continuare.
 • +7 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 22 aprilie 2018, 8:53)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  Corect ''diagnosticul"scursorilor politice romane (Duminică, 22 aprilie 2018, 9:25)

  Plagarus [utilizator]

  Suntem pe " masura " Sudanului de Sud,Somaliei,Côte d'Ivoire,Senegal,Afganistan,Venezuela...........BG !
 • -8 (10 voturi)    
  Aceiași ipocriți cu tupeu.... (Duminică, 22 aprilie 2018, 9:46)

  ww [utilizator]

  Are România corupție? Dar ce ați făcut voi ca să ajutați un stat aliat să elimine acest flagel?Cum se face că un serviciu anti-corupție care a devenit printre cele mai redutabile din Europa (și din lume, probabil) a ajuns pe butuci tocmai după ce a început să instrumenteze dosare care duceau înspre voi și Israel (Microsoft, retrocedări, etc)? Are România corupți? Cum de au ajuns foști șefi de servicii secrete din SUA și UK să-i apere? Nu e foarte curios și cum cei doi mari granguri (unul ambasador în SUA, desigur, iar celălalalt mare judecător CC) care v-au ajutat să eliminați din scenă elementele filoruse sunt acum printre cei care lovesc cel mai puternic în lupta anticorupție?
  Manipulează televiziunile din România? Dar care sunt acelea în care business-ul american a investit pentru a asigura o bună informare a românilor? În Antena 3 cumva, cu care CNN colaborează de minune, dar despre care aflăm că „manipulează”?

  Nu în ultimul rând mă întreb cum se face oare că în mai toate tările aliate „de nădejde” (vezi țări arabe, Pakistan, America de Sud etc.) ale SUA, statul este condus de clone ale lui Dragnea iar oamenii de rând trăiesc precum animalele, dar au în schimb tunuri de ultimă generație (livrate de voi pe gratis, desigur) de tras cu ele în stele?

  SUA rămân același mare negustor de iluzii, fluturând ciocolata pe sub nasul turmei care nu va ajunge niciodată la ea. În poveștile sforăitoare și în sprijinul acestor ipocriți au crezut și bunicii noștri care au murit împușcați ca animalele prin munți sau torturați prin temnițele comuniste. Nu știau săracii că sunt victimele unui macabru experiment făcut pe omenire tocmai de stăpânii cu șorțulețe ai Fiarei, în vederea obținerii „omului nou”.
  Iată că acum au venit! La braț desigur cu urmașii torționarilor și cu închinătorii la vițelul de aur, nelipsiți din istoria întunecată a ultimilor 150 de ani. Și ne țin, desigur, aceleași discursuri ipocrite!
 • +6 (6 voturi)    
  capra vecinului (Duminică, 22 aprilie 2018, 11:00)

  decretelu [utilizator]

  citesc comentariile si ma minunez. multi dintre noi sunt jigniti cand li se atrage atentia asupra mizeriei din curte. si, pentru ca e adevarat, se uita peste gard si, iata, exista mizerie si in curtea vecina, deci, nu va mai legati de mizeria noastra. bravos, natiune!
  vad si in trafic soferi opriti de politie pentru diverse care arata cu degetul catre altii, neopriti, da' de ce eu si nu ala? in mintea lor nu conteaza ca au incalcat legea ci ca au facut-o si altii. din nou: bravos, natiune!
  la fel si in politica...
  in aceste conditii nu cred ca meritam sa iesim din cloaca. de fapt, nu vom iesi niciodata, sa nu ne facem iluzii.
 • +5 (5 voturi)    
  apropo de mita (Duminică, 22 aprilie 2018, 11:02)

  revo [utilizator]

  Ce-o fi intelegand Livache acum? Ca nu mita conteaza ci cantitatea ei? Adica, mita aia maaaare, cinstita, pe fata, recunoasterea Ierusalimului drept capitala si mutarea Ambasadei Romaniei al Ierusalim, nu a fost suficienta?

  Ba, Livache, ce zici de asta? Pluseaza bine Departamentul de Stat! Ia vezi, intreba-l pe Elliott Broidy ce mama dracu' vor aia mai mult de atat? ...Mass media INDEPENDENTA?! Si baga si bani in chestia asta?!? Muica mea, trazni-i-ar sa-i traneasca! Asa ceva nu se poate, asa ceva este inacceptabil!

  Pana aici! Dam foc la tot, otravim fantanile si ne retragem in padure, in Costa Rica! Sau in Madagascar! Sau in Brazilia! Sau... ma rog, avem unde.
 • +3 (5 voturi)    
  Ciocoiul din Teleorman (Duminică, 22 aprilie 2018, 12:17)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Arivistul, hot condamnat, va iesi sa spuna ca e la comanda lui Soros si a multinationalelor. Cu acest TICALOS, tara a pierdut tot ce câstigase cât de cât, Cu el si cu gasca lui de borfasi analfabeti.
 • -6 (8 voturi)    
  Asta dovedeste ca e coruptie mare si in SUA (Duminică, 22 aprilie 2018, 12:22)

  marian_ulise [utilizator]

  Departamentul de stat SUA a mai emis un astfel de comunicat pe legile justitiei, iar la solicitarea parlamentului de a spune concret ce legi ii ingrijoreaza au facut liniste. Acum e si mai evident intrucat omul luptei anticoruptiei a foat sustinut de ei, ceea ce inseamna ca daca acum inca avem coruptie este si datorita lor.
 • -8 (8 voturi)    
  He he... (Duminică, 22 aprilie 2018, 13:26)

  Gigi Kent [utilizator]

  Se pare ca nici macar Departamentul de Stat nu reuseste sa vada "rezultatele deosebite" ale DNA. Doar Iohannis le vede.

  In alta ordine de idei, cum naiba sa nu ramana coruptia un fenomen raspandit cand orice functionaras public stie ca nu are dureri de cap atata timp cat nu are ambitii politice. Daca iei o spaga si nu esti: prim ministru, ministru, sef de partid, parlamentar, primar, presedinte de consilul local sau judetean etc. nu prea ai sanse sa ajungi pe radarul DNA. Indiferent de valoarea spagii, gravitatea faptei samd. DNA-ul face anticoruptie de PR.
 • +1 (1 vot)    
  scurt si clar (Duminică, 22 aprilie 2018, 15:32)

  ..13 [utilizator]

  "The government restricted SRI technical surveillance to cases involving national security and terrorism" - pagina 10 al treilea paragraf.

  adica sa stim si noi ce si cum se intampla.
  Niste imbecili rumanii astia de ne conduc!
 • +2 (2 voturi)    
  libertatea presei??? O iluzie marca Adamescu (Duminică, 22 aprilie 2018, 15:34)

  ..13 [utilizator]

  During the year the daily
  newspaper Romania Libera fired or forced out several investigative reporters who
  had reported on corruption cases. Ondine Ghergut and Malin Bot were fired in
  February. In October the owners prompted the departure of the newspaper’s
  editorial board, including editorial director Sabin Orcan, editor in chief Razvan
  Chiruta, deputy editor in chief Sabina Fati, and senior editors Catalin Prisacariu,
  Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, and Petre Badica. According to media
  reports, they failed to meet the requirements of the newspaper’s owner Alexander
  Adamescu
 • +2 (2 voturi)    
  astept cu mare interes comentariul lui 2Dorel (Duminică, 22 aprilie 2018, 15:43)

  ..13 [utilizator]

  Avem sau nu avem coruptie???

  Cum stam cu securitatea si interceptarile SRI???
  Coane Tudorel am mari apasari!
 • 0 (0 voturi)    
  raport (Luni, 23 aprilie 2018, 13:19)

  costelo999 [utilizator]

  in mare raportul este exact, dar ei nu inteleg cum se fac dosarele alea, ei cred ca se fac pe bune, cu dovezi strinse corect, ei nu au portocali, zdrentze, paraditori, etc, asa ca o dau innainte si se mira ca nu exista condamnari ci achitari, iar chestia cu posturile tv e noaptea mintii, la ei nu il critica pe trump, nu s-au luat de el, nu l-au ironizat, etc, si ce vor sa se interzica posturile alea ? la ei au interzis posturile alea anti-trump?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by