Poliţiştii de frontieră botoșăneni din cadrul Sectorului Românești au descoperit, în curtea și în interiorul unui imobil din localitatea Santa Mare, patru colete cu țigări de contrabandă. La apariția acestora, proprietarul imobilului a încercat să incendieze coletele cu țigări, informează Poliția de Frontieră.

Tigari de contrabandaFoto: Politia de Frontiera

Vineri, polițiștii de frontieră au observat în localitatea Santa Mare, la locuința cetățeanului român H.P., în vârstă de 37 de ani, un început de incendiu.

Pentru că exista pericolul extinderii incendiului și în locuință, în care se aflau și trei minori, aceștia au intrat în curte și au lichidat focul care era extins și la ușa imobilului.

Cu această ocazie, polițiștii au observat că au fost incendiate două colete cu țigări, marca Ashima, de proveniență Duty Free. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în imobil și în curte mai erau 89.180 ţigarete (4.459 pachete), iar o parte dintre ele au fost distruse în urma incendiului.

Bărbatul a declarat că a găsit cele patru colete cu țigări într-o grădină și le-a depozitat lângă ușa imobilului și în casă, iar la vederea polițiștilor în zonă, s-a speriat și a dat foc țigărilor cu scopul de a scăpa de acestea.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.